Hlavní obsah

Ve hře o Jágra je už i moskevské Dynamo

PRAHA

Agent Pat Brisson už v New Yorku rozjel jednání o dalším působení Jaromíra Jágra v Rangers, český hokejista si ale mezitím užívá dovolenou v hotelu MGM Grand v Las Vegas. Zámořská média informují, že tam byl spatřen v kasinu i v aquaparku. Deník The Globe and Mail navíc píše, že do hry o Jágra vedle Omsku, jehož nabídka má znít až na 7 miliónů dolarů ročně, vstoupil i další ruský klub Dynamo Moskva slibující mu dvouletý plat 12 miliónů dolarů.

Článek

„Rád bych hrál hokej ještě několik let, jen záleží na tom, kde to bude. Zatím vím pouze to, že chci hrát na místě, kde budu šťastný. Rangers jsou prioritou, nerad měním zaběhnuté pořádky,“ prohlašuje Jágr. V Rusku by se však stal ikonou ligové soutěže. „V Omsku jsem hrál při výluce v roce 2005, měli tam skvělé podmínky a vím, že pořád sní o mém návratu.“

Nejen Omsk, ale i moskevské Dynamo mu slibují víc peněz než může dostat v NHL, ale vše zatím nasvědčuje tomu, že pokud mu během června manažer Rangers Glen Sather nabídne solidní smlouvu na rok či dva, šestatřicetiletý útočník ji podepíše, byť finačně jistě nedosáhne dosavadního příjmu 8,36 miliónu dolarů ročně. Dá se i předpokládat, že by dohoda zahrnovala několik výkonnostních bonusů.

„Jágr se může od 1. července stát poprvé v životě nechráněným volným hráčem NHL, ale než dojde k této variantě, musíme si říci, že se mu v New Yorku líbí a věří, že s Rangers může ještě hodně dosáhnout. Sather řekl, že to vidí stejně, proto jsme se začali bavit o novém kontraktu,“ říká Brisson.

Zámoří zůstává prioritou 

Ruské nabídky mají pro Jágra prakticky trvalou platnost, proto nejdříve logicky zkouší variantu, jak po 17 sezónách ještě pokračovat v NHL „Když se nepovede jednání v zámoří včas uzavřít, možná zjistím, jaká je má cena na hráčském trhu. Z novin se tu dozvídám jen to, že už jsem odepsaný, ale třeba v hokejovém zákulisí panuje jiné mínění. Vlastně ale ani nevím, jestli to chci poznat. Mohl bych se dozvědět i něco nepříjemného,“ vtipkuje Jágr.

NY Post se pouští do úvah, zda je pro Rangers výhodné podepsat znovu Jágra. Pokud ano, zřejmě už nebude v platovém rozpočtu prostor, aby přišel schopný střelec ke Gomezovi či Drurymu, neboť po boku kapitána se v sezóně zabydlel americký talent Dubinsky. Jágrovo setrvání či odchod z Rangers může také ovlivnit podepsání nových kontratků s jeho krajany Strakou a Rozsívalem. Jako vhodnou variantu centra pro českého kapitána nabízí newyorský list finančně dostupného Langa z Chicaga.

Reklama