Hlavní obsah

Fjodor Fjodorov se vrací do NHL, dohodl se s New Jersey

NEWARK

Ruský hokejový útočník Fjodor Fjodorov po dvou sezónách v Evropě opět vyzkouší štěstí v NHL. Sedmadvacetiletý centr se za nezveřejněných podmínek dohodl na smlouvě s vedením New Jersey. Momentálně však patří mezi šestici hráčů, jejichž smlouvy vyšetřuje vedení Mezinárodní hokejové federace (IIHF).

Článek

Fjodorov má podle Dynama Moskva stále závazky v Rusku. V týmu, který vede český trenér Vladimír Vůjtek, se však po dovolené vůbec nepřihlásil. "Nemáme o něm žádné informace," připustil pro deník Sport-Express prezident klubu Michail Golovkov.

V NHL má Fjodorov zatím na svém kontě v barvách Vancouveru a New York Rangers pouze 18 zápasů, přestože v elitní soutěži debutoval již v sezoně 2002/03 v dresu Canucks. Po ročníku 2005/06, kdy dostal příležitost pouze ve třech utkáních Jezdců, se vrátil do Evropy.

Následně hrál mladší bratr slavnějšího Sergeje za Lokomotiv Jaroslavl, švédské Malmö a v minulé sezoně na sebe upozornil povedenými výkony v Dynamu. Ve 49 zápasech si připsal 25 bodů za 12 gólů a 14 asistencí.

Reklama