Hlavní obsah

Selänne bude pokračovat, Anaheimu se upsal na dva roky

ANAHEIM

Navzdory spekulacím o konci hokejové kariéry uvidí fanoušci finskou hvězdu Teemu Selänneho na ledových kluzištích i nadále. Selänne se totiž rozhodl podepsat novou smlouvu s dosavadním zaměstnavatelem v NHL, týmem Anaheim Ducks, a to rovnou na dva roky. Během té doby by si měl osmatřicetiletý útočník vydělat celkem 5,25 miliónu dolarů.

Článek

"Hodně jsme stáli o to, aby zůstal a on chtěl také zůstat," komentoval jednoduchou dohodu mezi hráčem a klubem generální manažer Anaheimu Brian Burke. Ten hledal cesty, jak plat jednoho z lídrů týmu zapracovat do platového stropu. Proto Selänne první týdny přípravy na NHL nehrál. Po výměně Mathieu Schneidera do Atlanty však bylo jasné, že bude moci být opět s týmem.

"Nechtěl jsem toho ale vynechat příliš, protože nás čeká spousta práce," tvrdil Selänne. "Chtěl jsem hrát co nejdříve, ale Brian mi říkal ať jsem trpělivý. Jsem šťastný, že to nakonec dobře dopadlo. Chtěl bych zde ukončit kariéru, protože celá organizace klubu funguje skvěle," dodal hráč přezdívaný "finský blesk".

Selänne zvažoval konec s hokejem už před poslední sezónou NHL. Tehdy vynechal tréninkový kemp a do soutěže vstoupil až po čtyřech měsících, když podepsal nový kontrakt v únoru. Po sezóně pak ještě posílil finskou reprezentaci na mistrovství světa v Kanadě a pomohl týmu k bronzovým medailím.

Reklama

Související témata: