Hlavní obsah

Pavelec urovnal vztahy s Atlantou a čeká na další šanci v NHL

CHICAGO

Výbornými výkony se v současnosti v zámoří prezentuje český brankář Ondřej Pavelec. V dresu Chicaga Wolves v nižší AHL inkasoval v pěti zápasech pouze sedm branek a jednou vychytal čisté konto, v celé soutěži patří k nejlepším. Chtělo by se říci, že má nakročeno k tomu rozšířit své starty v NHL. Jenže na svou další šanci v Atlantě si ještě musí počkat.

Článek

Hráčská práva na 21letého brankáře vlastní tým Atlanta Thrashers, v jehož dresu odchytal Pavelec sedm utkání v poslední sezóně NHL. Jenže v novém ročníku zatím oproti příslibům nedostal možnost předvést své schopnosti.

"Když tu podepisoval smlouvu, dostal slib, že ho nebudou brzdit. Ale v letní přípravě chytal za Atlantu jen jeden zápas a poslední třetinu v dalším, do kterého ho poslali nerozcvičeného. To je kriminální zneužívání mladého gólmana," rozčiloval se hráčův agent Allan Walsh v rozhovoru pro Sporting News. "Ondřej nezůstane v klubu, který nedrží slovo a takhle se chová k hráčům," vyhrožoval.

Zvažoval přestup nebo odchod do Ruska

A Pavelec se odmítl podrobit rozkazu Atlanty, která jej před sezónou poslala na farmu do Chicaga v nižší AHL. "Udělal jsem to, protože nechci v příštím roce zase jet do kempu a opět nedostat šanci," vysvětloval svůj krok Pavelec. Společně s agentem pak zvažovali odchod do Kontinentální ligy nebo výměnu v rámci NHL.

Následovalo několik schůzek s generálním manažerem Atlanty Donem Waddelem, který nakonec Pavelce přesvědčil, aby organizaci Thrashers zůstal věrný i nadále. S tím, že aktuální jedničkou klubu je Fin Kari Lehtonen, ale s mladým Čechem se v budoucnu hodně počítá. "Pokud by se Lehtonen zranil, povoláme Pavelce na jeho místo. Být ale v klubu náhradníkem pro něj nemá smysl," vysvětlil Waddell.

V Chicagu si Pavelce užívají

Pavelec tak prozatím opět chytá za Chicago Wolves, kterému v poslední sezóně AHL vychytal Calder Cup. A v klubu jsou z toho nadšení. "Je to jasně nejlepší brankář celé ligy. Máme nové hráče i trenéra a praktikujeme nový systém hry, ale Pavelec sám dokáže vyhrávat zápasy," rozplývá se vlastník Wolves Don Levin. "Upřímně jsme moc nedoufali, že by tady mohl zůstat, předpovídali jsme mu velkou budoucnost v NHL," dodal generální manažer Wolves Kevin Cheveldayoff.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.