Hlavní obsah

VIDEO: Kuriózní vlastní gól beka Montrealu O’Byrnea

NEW YORK/PRAHA

Dramatické vyvrcholení zápasů mají sportovní fanoušci rádi. Zámořská hokejová NHL dokáže zvednout příznivce ze sedaček. Zejména v situaci, kdy se s blížícím koncem zápasu snaží jeden z týmů vstřelit vyrovnávací trefu. Někdy se podaří gól vsítit, jindy ne. Těžko si ale představit, že by cesta za vyrovnáním byla někdy lehčí, než se podařilo hráčům New Yorku Islanders na ledě Montrealu.

Článek

Canadiens vedli nad Ostrovany 3:2 a do konce chybělo necelých pět minut. Navíc rozhodčí signalizovali vyloučení hostujícího forvarda Seana Bergenheima. Brankář Montrealu Carey Price sprintuje z branky, aby za něj mohl naskočit šestý hráč do pole. Puk ale míří do obranného pásma domácích, směřuje za ním dvojice hráčů.

Obránce Ryan O’Byrne si tělem odstavuje napadajícího veterána Douga Weighta a přihrává gólmanovi. Jenže ten už je na střídačce a tak se urostlý rodák z Victorie chytá za hlavu a sleduje, jak puk míří do opuštěné branky.

Weight okamžitě zvedá ruce nad hlavu a raduje se z laciného vyrovnání. V samostatných nájezdech rozhodl o vítězství Ostrovanů 4:3 Bill Guerin, jemuž byl připsán i kuriózní vyrovnávací gól. Do kabin oba celky vyprovodilo ironické skandování jména čtyřiadvacetiletého obránce. „Cítím se špatně, v šatně jsem se všem omluvil,“ sypal si po zápase popel na hlavu O’Byrne, kterého po kiksu už kouč Carbonneau na led neposlal.

O’Byrne měl po zápase pochopení pro zlobu diváků. „Fanoušci chtějí vidět vítězství, jejich reakci chápu,“ uvedl hokejista. Kolegy se okamžitě zastali spoluhráči. „Bylo drsné, když fanoušci začali skandovat Ryanovo jméno,“ zlobil se Josh Gorges. „Už jsem si taky dal vlastní gól a mohu vás ujistit, že hůř než Ryan se teď nikdo necítí. Byla to smůla a rád by to vzal zpět. Jenže to nejde,“ řekl novinářům bek Canadiens, který v zápase proměnil jednu z přesilovek svého celku.

Reklama