Hlavní obsah

Hokejový brankář Gerber bude chytat v NHL v Torontu

TORONTO
Aktualizováno

Švýcarský hokejový brankář Martin Gerber se v NHL stěhuje z Ottawy do jiného kanadského města Toronta. Tým Maple Leafs si čtyřiatřicetiletého gólmana vzal z takzvaného waiver listu, kam ho umístili Senators, kteří již o něj neměli zájem.

Článek

Toronto potřebovalo získat zkušeného brankáře, neboť bezprostředně po Gerberově příchodu oznámilo, že dosavadní jednička Vesa Toskala už v této sezóně nenastoupí. Finský gólman půjde na operaci kyčle a třísla a léčení si vyžádá čtyři měsíce.

Gerber působil v Ottawě od roku 2006, nicméně v kanadské metropoli se stal nepotřebným, poté co se trenéři rozhodli pro brankářský tandem Alex Auld, Brian Elliott. Rodák z Burgdorfu má v této sezoně plat 3,7 miliónu dolarů a po jejím skončení se stane volným hráčem.

Toronto bude Gerberovým čtvrtým působištěm v NHL. Kariéru ve slavné lize začal v sezoně 2002/03 v Anaheimu a ročník 2005/06 strávil v Carolině, s níž získal Stanley Cup. V tomtéž roce zazářil na olympijských hrách v Turíně v duelu základní skupiny proti Kanadě, kterou vychytal 49 zákroky a přispěl k senzační výhře Švýcarů 2:0.

Navíc přišel do Toronta brzy devětatřicetiletý německý gólman Olaf Kölzig z Tampy Bay. Spolu s ním získali Maple Leafs beky Jamieho Hewarda, Andyho Rogerse a výběr ve čtvrtém kole letošního draftu za beka Richarda Petiota.

Kölzig v sezóně odchytal jen osm utkání a kvůli zranění ruky si už v tomto ročníku nezachytá. Navíc se může stát nechráněným volným hráčem, pokud neuzavře s Torontem novou smlouvu. I Heward je mimo hru s otřesem mozku.

Reklama

Související témata: