Hlavní obsah

Chicago a Anaheim postupují, Michálek může přijet na MS

NEW YORK

Dalšími postupujícími týmy do druhého kola zámořské NHL se staly Chicago a Anaheim. Chicago uspělo v šestém zápase na ledě Calgary 4:1 a celou sérii vyhrálo 4:2 na zápasy. Anaheim taktéž po výsledku 4:1 porazil San Jose. I v této sérii se Ducks radují z postupu po výsledku 4:2 na zápasy. K českému týmu na mistrovství světa by se tak mohl připojit Milan Michálek.

Článek

Hokejisté Blackhaws si nadějnou pozici k vítězství v šestém utkání vybudovali již v úvodní třetině, v níž se prosadili Kane a Burish. Třetí branku hostů vstřelil ve 35. minutě Campbell. "Hodně nám pomohlo, že jsme se na začátku dostali do vedení. Všichni jsme věděli, jak skvělého máme brankáře a že by nám to mohlo stačit," řekl kapitán Chicaga Jonathan Toews.

Kanadský tým se pokusil o zdramatizování zápasu na začátku třetí části, v níž jedinou branku domácích vstřelil Bertuzzi. Chicago si však postup pohlídalo, na konečných 4:1 pečetil do prázdné branky Byfuglien. Chicago se ve druhém kole střetne s Vancouverem.

San Jose skončilo již v prvním kole

Již v prvním kole play-off skončil nejlepší tým po základní části San Jose. Stopku mu vystavili Kačeři z Anaheimu. Zápas se přitom pro Žraloky nevyvíjel špatně. V jedenácté minutě otevřel skóre zápasu Milan Michálek. O dvě minuty později však vyrovnal Perry.

O své výhře rozhodli domácí dvěma slepenými brankami ve druhé části. Ve 34. minutě poslal Kačery do vedení Selänne a o minutu později zvýšil Beauchemin. Na konečných 4:1 stanovil dvě minuty před koncem třetí části Getzlaf.

"Vítězství vždycky dobře chutná. Vyhrát celou sérii je ještě lepší a vyřadit nejlepší tým sezóny je jeden z nejlepších pocitů, který jsem kdy zažil," zářil po utkání štěstím brankář Jonas Hiller. Švýcarský gólman si v zápase připsal 37 úspěšných zákroků a v celé sérii patřil k hlavním oporám Anaheimu, když dvakrát vychytal čisté konto a v šesti zápasech dohromady inkasoval jen desetkrát.

Po vyřazení San Jose by se mohl Michálek připojit k českému národnímu týmu na mistrovství světa. Anaheimu sezóna pokračuje, ve druhém kole se střetne s Detroitem.

1. kolo play off NHL:
Západní konference - 6. zápasy:
Calgary - Chicago 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Branky: 41. Bertuzzi - 3. Kane, 11. Burish, 35. Campbell, 60. Byfuglien. Střely na branku: 44:16. Diváci: 19.289. Konečný stav série: 2:4.
Anaheim - San Jose 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky: 13. Perry, 34. Selänne, 35. Beauchemin, 58. Getzlaf - 11. M. Michálek. Střely na branku: 32:37. Diváci: 17.174. Konečný stav série: 4:2.

Reklama

Související témata: