Hlavní obsah

Hossa si zopakuje stejné finále, tentokrát ale za druhou stranu

DETROIT

Před rokem si Marián Hossa jako hráč Pittsburghu poprvé zahrál ve finále NHL, ale musel se s ostatními spoluhráči sklonit před zkušeností Detroitu. Po sezóně se proto slovenský útočník rozhodl k radikálnímu kroku a uzavřel smlouvu právě s Detroitem, kde viděl lepší vyhlídky na zisk slavné trofeje. A v rudém dresu už je opět ve finále - a shodou okolností proti Pittsburghu, který opustil.

Článek

"Je to docela ironie a poněkud ojedinělá situace, nestává se to moc často," uznává Marián Hossa hříčku osudu, která v bitvě o Stanley Cup svedla po roce dohromady stejné týmy. On však tentokrát stojí na druhé straně než před rokem a bude bojovat proti nedávným kamarádům. S hráči, které ještě loni jako "Penguin" z duše proklínal.

Je zřejmé, že zrovna Pittsburgh by si asi ve finále nepřál. Ale snaží se to brát v klidu. "Co k tomu říct? Vyměnil jsem tým, hraji teď za Detroit a udělám vše pro to, abych mu pomohl Stanley Cup vyhrát. Vždyť kvůli tomu jsem sem přece přišel," řekl Hossa, jehož nyní dělí od zisku Stanley Cupu čtyři vítězství v rudém dresu.

Hráči Pittsburghu budou hladoví po odvetě

Stále si ale ještě dobře pamatuje svoje rok staré pocity, když po šestém finále seděl v šatně Pittsburghu zničený z definitivní porážky s Detroitem. Nyní je ale hráčem druhé strany a před svými bývalými spoluhráči varuje: "Ti kluci jsou hladoví po odvetě. Od loňského roku nabrali hodně zkušeností, mají opravdu moc dobrý tým."

Finále začne v sobotu a Hossa by v něm neměl chybět, ačkoliv si v posledním souboji s Chicagem bolestivě narazil pravé koleno. Přesto však zápas dokončil. "Po několika záběrech bruslemi na ledě se to vrátilo do normálu, jsem v pořádku hlásí třicetiletý forvard.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.