Hlavní obsah

Malkin ví, jak na Detroit: Ještě víc přitvrdit

PITTSBURGH

Hokejisty Pittsburghu čeká v noci ze čtvrtka na pátek druhý domácí zápas ve finále NHL proti Detroitu. Tučňáci mají možnost srovnat stav série na 2:2 na zápasy, první domácí duel vyhráli 4:2. Nejproduktivnější hráč Penguins Jevgenij Malkin má jasno, jak soupeře přehrát. "Musíme hrát ještě tvrději," hlásí ruský forvard, jenž se ve druhém klání na ledě Red Wings porval s Henrikem Zetterbergem.

Článek

Právě bitka dvou hvězd obou týmů nastarovala Pittsburgh k lepšímu výsledku. Penguins v úterý využili výhodu domácího prostředí a snížili stav finálové série na 1:2 na zápasy. "Vím, jak zahrát na Detroit, musíme hrát tvrději," hlásí Malkin, jenž s 33 body (13+20) vede kanadské bodování svého týmu i celého play-off.

"Minulý rok to nevyšlo a veděli jsme, že na sobě musíme hodně zapracovat, ale ve finále zatím stále čekáme na zápas, který by nám vyloženě sednul," myslí si kapitán Penguins Sidney Crosby, který je se čtrnácti góly nejlepším střelcem ve vyřazovacích bojích. "Oproti loňsku je znát v naší hře velký posun," doplnil obránce Tučňáků Brooks Orpik.

Bitka Malkina z Pittsburghu (vpravo) a Zetterberga z Detroitufoto: ČTK/AP/Frank Gunn

Ve stejné pozici byl Detroit také v minulé sezóně, kdy první duel v Mellon aréně prohrál, ale podruhé již zvítězil. Penguins mají tak možnost zlomit loňskou režii finále. "Pokud bychom dokázali vyhrát, tak budeme stejně jako v minulé sezóně ve skvělé pozici," uvědomuje si zadák Detroitu Nicklas Lidström.

"Je znát, že Pittsburgh udělal ve své hře velké pokroky, hraje se ve větším tempu a finále je vyrovnanější," podělil se o své postřehy gólman Rudých křídel Chris Osgood. "Mají více zkušeností, ale je ironické, že má finále zatím úplně stejný průběh jako vloni," dodal šestatřicetiletý gólman, jenž má na svém kontě již tři prsteny pro vítěze Stanley Cupu.

Obhájce loňského prvenství už bude moci ve čtvrtém utkání zřejmě využít schopnosti Pavla Dacjuka, který po zranění nohy již se svými spoluhráči trénuje na ledě. Ruský forvard chyběl Detroitu v předchozích pěti zápasech play-off. "Už se cítím mnohem lépe," nechal se pro agenturu AP slyšet třicetiletý centr, jenž ve 13 zápasech play-off nasbíral 7 bodů (1+6). "Dacjuk vypadá dobře a už se ochomýtá kolem," řekl tajemně generální manažer Wings Ken Holland.

Reklama

Související témata: