Hlavní obsah

San Jose už nepočítá s dvěma českými hokejisty

SAN JOSE

Po sezóně, ve které vyhráli základní část NHL, ale v play-off vypadli už v prvním kole, se vedení hokejového týmu San Jose Sharks rozhodlo udělat průvan v hráčské kabině. Hned osmi hráčům nebylo nabídnuto prodloužení kontraktu a od 1. července se stanou volnými hráči na hokejovém trhu. Jsou mezi nimi i čeští útočníci Lukáš Kašpar a Tomáš Plíhal.

Foto: Gus Ruelas, ČTK/AP

Pro Lukáše Kašpara (vpravo) už nezbylo v týmu San Jose místo

Článek

Šestadvacetiletý centr Tomáš Plíhal působí v zámoří od roku 2001 a do kádru San Jose se poprvé probojoval o pět let později. V poslední sezóně dokonce odehrál v NHL 64 zápasů s bilancí pěti gólů a osmi asistencí.

Třiadvacetiletý Lukáš Kašpar byl před pěti lety 22. hráčem celkově v draftu NHL a za San Jose letos odehrál druhou sezónu. Celkově ale odchovanec Litvínova dostal příležitost pouze v šestnácti zápasech.

Dalšími hráči, kterým San Jose už nenabídlo kontrakt jsou Mike Morris, Ashton Rome, Riley Armstrong, T.J. Fox, Marcel Goc, a brankář Taylor Dakers. Goc a Morris přitom byli prvními volbami San Jose v draftech 2001 a 2002. Německý centr Goc přitom odehrál za klub čtyři sezóny, ovšem pouze jednou přesáhla jeho produktivita zisk alespoň dvaceti bodů.

"Myslím, že pro něj nastal čas jít dál a hledat novou výzvu. Je to velký profesionál a dobrý kluk, ale jeho výkonnost byla pod očekáváním," prohlásil směrem ke Gocovi generální manažer Sharks Doug Wilson.

Reklama

Související témata: