Hlavní obsah

Další zápas NHL pod širým nebem obstarají Boston a Philadelphia

BOSTON

Slavný Fenway Park, domovský stánek baseballistů Bostonu Red Sox, bude dalším dějištěm hokejového zápasu slavné NHL pod širým nebem. Domácí Boston v něm opět na Nový rok 1. ledna 2010 změří síly s Philadelphií. Rozhodlo o tom vedení kanadsko-americké soutěže.

Článek

"Unikátní událost si zaslouží jedinečné místo konání a my jsme rádi, že Bruins a Flyers obnoví svou rivalitu se 'Zeleným monstrem' v pozadí," prohlásil komisař NHL Gary Bettman, a připomněl tak slavnou zelenou zeď, která je se stadiónem spjata již od jeho otevření v roce 1912.

Zápas po otevřeným nebem se uskuteční již třetím rokem po sobě. Poté co si v listopadu 2003 zahráli proti sobě Montreal s Edmontonem, se na Nový rok 2008 utkali hráči Pittsburghu a Buffala. Rok nato přivítalo Chicago Detroit a rovněž na baseballovém stadionu Wrigley Field podlehlo 4:6.

Sezona NHL začne 1. října a hned první den na sebe v kanadském derby dvou týmů z původní šestice klubů, tzv. "Original Six", narazí Toronto s Montrealem. O dva dny později by se mohl zajímavé premiéry před vlastními fanoušky dočkat první hráč draftu John Tavares v dresu newyorských Islanders. Jeho klub totiž přivítá Pittsburgh v čele s hvězdou Sidneym Crosbym.

Základní část, kterou přeruší olympiáda ve Vancouveru, skončí 11. dubna.

Reklama

Související témata: