Hlavní obsah

Fleischmann zmešká začátek NHL kvůli krevní sraženině v noze

WASHINGTON

Český hokejista Tomáš Fleischmann z Washingtonu zmešká kvůli krevní sraženině v noze začátek NHL. Problémy se u pětadvacetiletého útočníka objevily už na začátku léta při jeho návratu ze zámoří doma. Fleischmann podle vedení Capitals vynechá celý přípravný kemp a určitě první týden základní části. Zatím může trénovat na suchu, ale na ledě se nesmí dostat do kontaktu nejméně do začátku října. Může tak jen lehce bruslit.

Článek

"Jsme mile překvapeni, že by mohl být zpátky na začátku října, protože se původně předpokládalo, že to bude trvat delší dobu. Je to dobrá zpráva, protože takové krevní sraženiny mohou být velice vážná věc," řekl deníku Washington Post trenér Bruce Boudreau. Hluboká žilní trombóza se prý u hráče objevila po dlouhém letu do Česka po skončení minulé sezony.

Účastník loňského mistrovství světa v Québeku má za sebou nejvydařenější sezonu v NHL. V 73 zápasech základní části nasbíral 37 bodů za 19 branek a 18 asistencí. Ve 14 utkáních play off přidal tři trefy a jednu přihrávku. Zatím není jisté, zda bude moci nastoupit v novém ročníku už druhý či třetí týden soutěže, nebo ještě později.

"Těžko říci. Nevím, jak má natrénováno. Zdá se mi, že je na tom docela dobře. Vypadá v dobré kondici, protože se připravoval. Nemohl jen hrát s nikým v kontaktu, aby ho někdo nesekl nebo netrefil tělem. Podstupuje ředění krve, jsou to hodně nebezpečné věci," uvedl Boudreau.

Fleischmann, který figuruje v širší šedesátičlenné nominaci českých hokejistů na únorové olympijské hry ve Vancouveru, má v NHL na kontě rovných 200 utkání a 77 bodů za 33 tref a 44 asistencí.

Reklama

Související témata: