Hlavní obsah

Gáborík je na úrovni Jágra, pochvalují si New York Rangers

NEW YORK

Jako černá ruka řádí v NHL v dresu New Yorku Rangers slovenský útočník Marián Gáborík. Ve dvanácti duelech si sedmadvacetiletý útočník připsal 18 kanadských bodů (10+8). Gólman Jezdců Henrik Lundqvist přirovnal po pondělním vítězství 5:2 nad Phoenixem Gáboríka k české hvězdě Jaromíru Jágrovi. "Pozvedl mužstvo na úplně jinou úroveň, kterou jsme neměli od dob, kdy za nás válel Jágr," řekl.

Foto: Manuel Balce Ceneta, ČTK/AP

Hokejista Marian Gáborík (vpravo) v dresu NY Rangers

Článek

"Jágr nás dokázal stejně jako Marian povzbudit každý zápas, byl pro nás obrovským tahounem," pochvaloval si Lundqvist působení kladenského rodáka v dresu Rangers, nyní opory ruského Omsku v KHL. Jeho místo tedy podle švédského brankáře zaplnil v létě ještě nezaměstnaný Marian Gáborík, který podepsal s manhattanským klubem smlouvu jako volný hráč.

Rodák z Trenčína proti Phoenixu vsítil dvě branky a na jednu příhrál, čímž si vysloužil titul hvězda utkání. Zápas však vinou zranění po střetu s protiháčem nedohrál. "Nebylo to nic velkého, stalo se to pět minut před koncem a zápas už byl rozhodnutý, uvidíme, jak to bude vypadat ráno," řekl Gáborík s tím, že se zranění netýká třísel ani kyčle, s tím měl problémy v minulých sezónách.

Druhou hvězdou zápasu se stal český útočník Václav Prospal, kterému přechod z Tampy do New Yorku svědčí. V pondělí jednu branku dal a na dvě nahrál. Na svém kontě má po dvanácti zápasech 16 bodů za čtyři branky a dvanáct přihrávek.

Rangers měli skvělý vstup do sezóny, kromě úvodní porážky od Pittsburghu vyhráli dalších sedm utkání v řadě. Poté přišel útlum v podobě tří porážek za sebou, ale černou sérii Jezdci přerušili a jsou nyní na průběžném čtvrtém místě Východní konference. "Víme jak vyhrávat, začátkem sezóny se nám povedla pěkná jízda a doufáme, že to bude pokračovat," věří třiadvacetiletý útočník Brandon Dubinsky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.