Hlavní obsah

San Jose na úvod 2. kola Stanley Cupu udolalo Detroit

SAN JOSE

Hokejisté San Jose zdolali v úvodním utkání druhého kola play-off NHL na svém ledě Detroit 4:3 a ujali se v sérii vedení 1:0. Nejvýše nasazený tým Západní konference získal rozhodující trhák v polovině první třetiny, kdy v rozmezí 79 sekund třikrát skóroval. O první bod Sharks v sérii se nejvíce zasloužil Joe Pavelski, který vstřelil dvě branky a na další přihrál.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Joe Pavelski (uprostřed) oslavuje se spoluhráči ze San Jose vstřelenou branku v duelu s Detroitem.

Článek

V bleskovém brankostroji na začátku utkání na Pavelskiho navázali Dany Heatley a Devin Setoguchi. „Prostě jsme na to vlítli. Bum bum a bylo tam pár gólů,“ smál se Setoguchi po utkání, jímž San Jose zastavilo sérii porážek v úvodních duelech sérií na domácím ledě.

Detroit vstoupil do druhého kola necelé dva dny poté, co vyřadil Colorado, hráči San Jose proti tomu měli na odpočinek čtyři dny. Red Wings tříbranková ztráta nezlomila a branky Clearyho a Franzéna vykřesaly naději. Padesát sekund po startu třetí třetiny ale vstřelil při přesilovce 5 na 3 čtvrtý gól domácích Pavelski. „To byla strašně důležitá branka. Kdyby to zůstalo jen o gól, mohl Detroit zápas během okamžiku otočit,“ oddechl si autor tří asistencí Dan Boyle.

Skóre pak již jen korigoval Brian Rafalski. „Bylo to dobrý zápas a dobrá bude celá série. Nebylo to o tom, že bychom byli výrazně horší. Jim to tam padalo, my jsme vyrobili pár chybiček,“ nevěšel hlavu kouč Detroitu Mike Babcock. Druhý zápas se hraje v neděli opět v San Jose.

Play-off NHL - 2. kolo
Západní konference
San Jose - Detroit 4:3 (3:1, 0:1, 1:1)
Branky: 10. a 41. Pavelski, 11. Heatley, 11. Setoguchi - 12. Cleary, 25. Franzén, 43. Rafalski. Zásahy brankářů: Nabokov 23/20 - Howard 27/23. Diváci: 17 562. Hvězdy zápasu: Pavelski, Boyle (oba SJ), Dacjuk (DET). Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.