Hlavní obsah

Kluby NHL se po dvaceti letech představí v Rusku a Lotyšsku

PRAHA/MOSKVA

Nejen český Liberec změří před novou sezónou 2010/11 své síly s klubem NHL. Zámořské týmy se poprvé po dvaceti letech představí také při exhibičních zápasech v Rusku a Lotyšsku, když se utkají se soupeři z konkurenční Kontinentální ligy (KHL). Phoenix Coyotes si 6. října zahrají v Rize proti domácímu Dynamu a Carolina Hurricanes nastoupí o dva dny dříve na ledě ruského Petrohradu.

Článek

Oba exhibiční zápasy jsou výsledkem zlepšené spolupráce mezi NHL, její hráčskou asociací NHLPA, a vedením KHL. Stejně jako zápas Liberce s Boston Bruins utkání spadají pod akci NHL Premiere Challenge 2010.

Phoenix se po odehrání zápasu v Rize přesune do Prahy, kde se 9. a 10. října utká v místní O2 Areně s Bostonem v rámci zahájení nové sezóny NHL. Carolina se zase přesune do finských Helsinek, kde bude nový ročník zahajovat zápasy s Minnesotou Wild.

Kluby NHL se v Rusku a Lotyšsku představí po dlouhých 20 letech. V září 1989 uspořádali předsezónní turné v tehdejším Sovětském svazu týmy Washingtonu a Calgary. Představili se v Moskvě, Leningradu, Kyjevě a Rize, z osmi zápasů dopadlo šest vítězstvím ve prospěch hostů z NHL.

O rok později zase uspořádali "sovětské tour" kluby Montreal Canadiens a Minnesota North Stars. Hrálo se ve stejných městech a domácí fanoušci provázeli všechny zápasy s obrovským nadšením. Možná i proto, že kluby sovětské ligy tentokrát z osmi zápasů vyhrály rovnou pět.

Reklama