Hlavní obsah

Doufám, že přes Boston postoupíme, přeje si Špaček z Montrealu

Ve čtvrtek se opět tato česká pětice potká na ledě NHL, vypukne jejich první letošní vzájemný zápas v play-off. V souboji Bostonu s Montrealem proti sobě nastoupí Tomáš Kaberle a David Krejčí vs. Roman Hamrlík, Tomáš Plekanec a Jaroslav Špaček. "Zajistili jsme si účast ve Stanley Cupu dva zápasy před koncem, což bylo nutné, aby si někteří hráči mohli odpočinout a doléčit zranění. Postup je důležitý pro všechny kluby,“ je spokojený zkušený obránce Špaček.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Špaček v civilu.

Článek

Jak vidíte šance v prvním kole? První série je nejtěžší. Budeme hrát s Bostonem. Máme je v divizi, známe se s nimi a hráli jsme s nimi během sezóny šestkrát. Navíc jsou obě mužstva z originální šestky. Máme dobrého brankáře. Doufám, že budeme mít obranu ještě lepší než vloni a věřím, že přes ně postoupíme.

V mužstvu je také obránce Roman Hamrlík, ale nevidím vás vedle sebe na ledě, hrajete někdy spolu? Vloni jsme spolu hráli. Dokonce i ze začátku sezóny, ale zranění nás rozhodila. Navíc jsme získali Jamese Wisniewskiho, takže jsem většinou ve druhé nebo třetí obraně.

Dalším Čechem v dresu Canadiens je Tomáš Plekanec… Je to vůdčí osobnost a od té doby, co podepsal nový kontrakt, tuto pozici dokazuje a povede nás v play-off. Doufám, že co nejdále.

Které mužstvo na vás v průběhu sezóny udělalo největší dojem? Všichni vědí, že Philadelphie se bude snažit dostat se co nejdále. Vancouver hraje výborně. Bratří Sedinové dokážou zařádit. Sice jim to zatím nevyšlo, ale přál bych jim, aby se dostali co nejdále.

Co lze ve Stanley Cupu hodnotit jako úspěch? Už postup do Stanley Cupu je úspěchem. A teď bude záležet na jednotlivých sériích. Získat Stanley Cup je však něco neuvěřitelného.

Reklama

Související témata: