Hlavní obsah

Vyžene Jágr červy z Velkého jablka?

NEW YORK

Budou hokejoví Rangers z New Yorku v play-off, až vyprchá eufórie z příchodu Jaromíra Jágra? Nebo, už posedmé v řadě, pojedou na dovolenou o pár týdnů dříve? Bohatí Jezdci mohou do svých červenomodrobílých dresů obléci kohokoli, otázkou však je, zda jen brilantní forvardi mohou zaplašit noční můru, která se již několik let vznáší nad městem...

Článek

Jasně vidět to bylo v utkání, v němž se poprvé jako Ranger představil právě nový český přírůstek. Chlapíci z New Yorku dostali na ledě Ottawy pořádnou nakládačku a z ledu se odploužili s výpraskem 1:9. Škodolibé úsměvy se kradly na mnohé tváře. Proč? Rangers mají spoustu peněz a mohou ukázat na kteréhokoli hráče. A také to dělají, jenže většinou vybírají špatně.

:. ANKETA
Probojují se hokejisté New Yorku Rangers do vyřazovacích bojů o Stanleyův pohár? Hlasujte na konci článku.

Prohnilé jablko

Komentátor listu Detroit Free Press srovnal ve svém komentáři místní Red Wings a newyorské Jezdce. Oba týmy mají nabitou pokladnu. Oba týmy mají v kádru hvězdy. Jenže zatímco v městě motorů se výjimeční hráči doplňují a tvoří dobře promazaný stroj, který vítězí, Velké jablko je pořádně prohnilé.

Pokaždé, když se mužstvo z Madison Square Garden topí v problémech a břehy Stanley Cupu se mu rychle vzdalují, zatřese vedení klubu měšcem a doplní svou galaxii hvězd o další zářivý kousek. Ale zoufalý krok většinou nevede k cíli. Když v roce 2002 přišel z Floridy Pavel Bure, play-off nezaručil. V roli zachránce přišel loni z Pittsburghu jiný Rus Alexej Kovaljov, vše dopadlo stejně. Rangers zůstaly jen oči pro pláč...

Pokud letos selžou milionáři z Manhattanu znovu, již posedmé za sebou, bude to spíše legrační než překvapivé. Prostě další komedie na Broadwayi, utahuje si z Rangers komentář detroitského listu.

Co takhle obránce nebo brankář?

Nikdo však nemůže Jezdcům upřít, že v případě Jágra udělali dobrý 'kšeft'. Za jednoho z nejlepších útočníků planety poslali do Washingtonu jen Ansona Cartera. Navíc Capitals dotují Jágrův plat dvacetimiliónovou záplatou. Jágr tak vlastně přijde Newyorčany na 'pouhých' 5 miliónů ročně.

Přes to všechno, nebylo by lepší pořídit podobnou hvězdu do obrany či brankoviště? K mání jich je v zámořské soutěži spousta. Co takový Nikolaj Chabibulin, ruská chobotnice ze svatyně Tampy Bay, nebo třeba Sean Burke z Phoenixu? A co Olaf Kölzig, někdejší Jágrův parťák z Washingtonu...?

Takový nákup by možná byl daleko racionálnější a postavil by pevnější základy snaze Rangers konečně proniknout mezi elitu, která si to každoročně rozdává o nejcennější klubovou trofej světa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.