Hlavní obsah

Heatleymu hrozí až dvacet let vězení

ATLANTA (USA)

Nad hokejistou Danym Heatleym se vznáší hrozba mnohaletého vězení. Státní zástupce obvinil v pátek Heatleyho ze zabití a dalších pěti přestupků a pokud by byl 23letý útočník ze všech uznán vinným, musel by strávit ve vězení dvacet let. Heatley loni v září zavinil dopravní nehodu, na jejíž následky později zemřel jeho spoluhráč z Atlanty Dan Snyder.

Foto: ČTK

Dany Heatley (vlevo) možná půjde do vězení za zavinění smrti svého spoluhráče Dana Snydera (vpravo)

Článek

"Každý z nás asi někdy v životě jel rychle, tady ale byly překročeny všechny hranice," řekl Paul Howard, státní zástupce z Fulton County. V úseku, kde byla povolená rychlost 56 kilometrů v hodině, se totiž řítil Heatley se svým černým ferrari rychlostí více než dvojnásobnou. "Navíc se to stalo na hodně frekventované silnici a v hustě obydlené oblasti," dodal Howard.

Sám Heatley z hrůzostrašné nehody vyvázl s přetrženými kolenními vazy a zlomenou čelistí, na led se vrátil koncem ledna. Za Atlantu stačil ještě odehrát 31 zápasů, v nichž nasbíral 25 bodů. Zářil na světovém šampionátu v České republice, kde vyhrál kanadské bodování a pomohl Kanadě k obhajobě mistrovského titulu. Jeho jméno nechybí ani v nominaci kanadské reprezentace pro Světový pohár, 20. srpna by se měl hlásit v přípravném kempu.

Reklama