Hlavní obsah

VIDEO: Brown sejmul beztrestně Rozsívala, po buly dali Králové postupový gól

GLENDALE/PRAHA

Osm zápasů na ledě soupeře, osm vítězství. Rekordní bilance zdobí v play off hokejisty Los Angeles Kings, kteří se v noci na dnešek stali prvními finalisty Stanley Cupu. K postupové výhře na ledě Phoenixu jim ale pomohl i diskutabilní verdikt sudích, kteří v prodloužení nevyloučili kapitána Králů Dustina Browna za drsný zákrok na Michala Rozsívala.

Dustin Brown fauloval Rozsívala

 
Článek

Běžela 78. minuta zápasu, když třiatřicetiletý obránce zavážel od levého mantinelu puk do útočného pásma, kam však o chvilku dřív vjel jeho spoluhráč Vermette. Sudí přerušili hru, do Rozsívala ale v tu samou chvíli napálil Brown. Český bek zůstal ležet na zemi a opakovaný záznam prokázal, že ho nejproduktivnější hráč Kings zasáhl nejen loktem, ale především kolenem... „Chtěl mi uhnout z cesty a já chtěl zase dokončit svůj hit. Neměl jsem v úmyslu trefit ho do kolena," sdělil světu Brown.

Za obdobný faul v zápase se Slovenskem slíznul na nedávném mistrovství světa v Helsinkách Kanaďan Getzlaf trest na pět minut a do konce zápasu a také se hájil tím, že chtěl jen dokončit střet. V NHL ale rozhodčí zůstali bohorovní, Browna nevyloučili, ačkoli Rozsívalovi museli z ledu pomáhat maséři. Kapitán Phoenixu Shane Doan se marně domáhal Brownova potrestání. „Měl jsem pocit, že si snad dělají srandu," zuřil Doan.

Nesoustředění hráči Coyotes se po buly nechali zatlačit do obranného pásma a střelec Penner jim po dvanácti vteřinách zatloukl hřebík do rakve. Není divu, že radující se klubko vítězů pak zasypali nejrůznější předměty z hlediště.

Naštvání ale hokejisty Phoenixu nepřešlo ani při tradičním podávání rukou, kdy se do Browna znovu slovně pustili. Nešetřil ho kapitán Doan ani Martin Hanzal, který právě za zákrok na Browna ve druhém utkání série inkasoval jednozápasovou penalizaci.

Už se ozvaly hlasy, které doporučují ‚šerifovi' NHL Brendanu Shanahanovi, aby se Brownovým zákrokem zabýval. V televizním studiu NBC se kvůli tomu pohádali bývalý generální manažer NY Islanders Mike Milbury s někdejší hvězdou Chicaga či Philadelphie Jeremym Roenickem, který zákrok kapitána Králů obhajoval.

Reklama