Hlavní obsah

Chtěl bych s Edmontonem konečně do play-off, přeje si Šmíd

Liberec

Jako už tradičně vyjel hokejový obránce Ladislav Šmíd i v letošním létě poprvé na led v domovském Liberci, kde se hráč Edmontonu Oilers chystá na další působení v zámořské NHL. Zapojil se do přípravy s extraligovým celkem Bílých Tygrů s přáním, aby se mu následující sezóna za mořem vydařila lépe, než ty předchozí.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejový obránce Ladislav Šmíd.

Článek

„V edmontonském týmu mám roli defenzivního obránce, trávím na ledě hodně času při hře v oslabení. Trenér po mě chce, abych hlídal první dvě lajny soupeřů. A snažím se to plnit na sto procent. Z osobního hlediska nemám za sebou špatný rok, jenže se hodnotí výsledky a v nich jsme byli zase slabí. Musíme prostě něco změnit," uvažoval bek pro Sport.cz při ohlédnutí za uplynulými měsíci.

Mnoho ale nechybělo, aby Šmíd startoval na letošním mistrovství světa jako jeho klubový spoluhráč Aleš Hemský. „Chtěl jsem jet, ale pět zápasů před koncem základní části jsem dostal hit na krk, necítil jsem nerv a měl jsem brnění. Lékař mě nepustil. Tak jsem aspoň fandil klukům na dálku a těší mě, že si Aleš Hemský přivezl bronz. Mohl jsem ho mít taky, ale hokej dovede být někdy kvůli zranění krutý," líčil Šmíd.

Už se cítí zdravotně v pořádku. „Dělal jsem různá cvičení. A najel jsem normálně na plánovanou přípravu. Jsem rád, že si mohu zatrénovat s libereckými hráči, které znám už z dřívějška. Všímám si toho, že se kádr Bílých Tygrů docela oslabil, na druhou stranu dostanou šanci mladíci. Zápasy za žádný tým během srpna však hrát nebudu, ale byl jsem zvědavý, jak si kluci povedou proti HC Lev Praha, který trénoval rovněž v Liberci," vykládal bek.

A s čím půjde do nové sezóny za mořem? „Draftovali jsme obrovský talent a jedničku výběru. Doufám, že nám bude chtít pomoci, abychom se konečně dostali do play-off. V edmontonské organizaci už panuje nervozita z těch nezdarů, ale mladší hráči jsou zase o kousek zkušenější a snad budeme držet pohromadě. V šestadvaceti letech patřím už ke služebně nejstarším a přiznám se, že čekání na nějaký úspěch je s přibývajícím věkem stresující," dodal Šmíd.

Reklama

Související témata: