Hlavní obsah

Co čeká Jágra v Bostonu? Krásné město, skvělí fanoušci a méně cestování, vypráví Šlégr

Praha

Dobře zná Jaromíra Jágra, s nímž přes tři sezóny působil v Pittsburghu, pamatuje si to i v Bostonu, kde působil na závěr své zámořské kariéry. Bývalý obránce a vedle Jágra jediný český člen prestižního Triple Gold Clubu Jiří Šlégr považuje trejd hvězdného útočníka z Dallasu do Bostonu za krok správným směrem vstříc Stanley Cupu.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Šlégr na litvínovské střídačce.

Článek

Pomůže si podle vás Jágr výměnou do týmu Bruins?

To musí vědět nejlépe on sám, ale určitě s ním bylo konzultováno, kam by chtěl jít a kam ne. Tým jako Boston má ambice vyhrát Stanley Cup, to je určitě pro Jardu plus.

Je pro vás Boston teď největším favoritem na pohár?

To si zase netroufám říct, Chicago hraje také velice pěkný hokej a v play off už rozhodují i detaily. Každopádně příchod Jardy je pro Boston velké posílení.

Nebude pro Jágra složitější zapadnout do dobře fungujícího týmu, kde nebude tak výraznou hvězdou jako v Dallasu? Může dostat menší prostor na ledě…

Ale také nemusí, o tom teď můžeme jen spekulovat, třeba bude hrát úplně stejně jako v Dallasu. To ukáže až nejbližší budoucnost.

Dovedete si Jágra představit v útoku s Davidem Krejčím?

Bude záležet na dohodě, ale David je určitě hráč, který by dokázal Jardu respektovat a naslouchat mu. Kdyby hráli spolu a fungovalo to, týmu to může jedině prospět.

Jágr se vrací do Východní konference, s čímž je spojeno méně cestování. Je to podle vás hodně důležitá věc?

V jeho věku určitě. Na regeneraci už potřebuje víc času a dlouhé cesty nikomu nepřidají.

Vy jste do Bostonu šel také ke konci své kariéry v zámoří. Jaké máte na klub vzpomínky?

Ty nejlepší. Jsou tam výborní fanoušci, kteří hokejem žijí, klub patřil do Originální šestky NHL, organizace funguje dobře, je to silný tým.

Je hlad po hokeji v Bostonu srovnatelný s kanadskými městy?

Určitě. Sice už je to nějaký rok, co jsem tam hrál, ale měli jsme každý zápas vyprodáno a i když se ve městě hraje i basketbal a baseball, hokej je v popředí zájmu fanoušků.

I po životní stránce je Boston dobrá adresa?

Boston je krásné město, podobá se spíše těm evropským než americkým. Jardovi se tam bude líbit, i když jemu určitě tolik nezáleží na vzhledu města jako na samotném klubu.

Reklama

Související témata: