Hlavní obsah

OBRAZEM: Jágr a spol. zažili emotivní večer. Slzy a dojetí střídalo odhodlání - Boston zůstává silný

Boston

Silné emoce cloumaly bostonskou TD Garden během utkání hokejistů Bruins s Buffalem Sabres. Mnozí se neubránili slzám ještě před samotným začátkem zápasu, kdy se na obří kostce nad ledem promítaly hrůzné záběry z tragického konce Bostonského maratónu, který poznamenaly teroristické útoky.

Foto: Jessica Rinaldi, Reuters

Čestná stráž bostonských hasičů během ceremoniálu před zápaem Bostonu s Buffalem k uctění obětí teroristického útoku při Bostonském maratonu.

Článek
Fotogalerie

Celá hala před začátkem duelu ztichla, držela se minuta ticha, po níž následovala americká hymna. Řada fanoušků dorazila na zápas oděna do americké vlajky, a jakmile dozněla státní hymna, celá hala začala skandovat U-S-A.

Bostonský večer plný smutku a odhodlání nakonec neměl zcela hollywoodský konec, protože Medvědi i s českými hokejisty Jaromírem Jágrem a Davidem Krejčím nakonec s Buffalem prohráli po nájezdech 2:3.

Hráči ale přiznali, že tentokrát nebyl výsledem tím nejdůležitějším. „Ne, to opravdu nebyl. Bylo to o tom, abychom se jako město spojili dohromady. Bylo to jedinečné, stát se součástí tohoto večera, určitě na to nikdy nezapomenu," prohlásil centr Bostonu Patrice Bergeron.

Do ceremoniálu před úvodním buly se zapojili i bostonští hasiči, hráči si na helmy nechali přimalovat stuhu s nápisem Boston Strong, který vysílal vzkaz, že Boston zůstane silný i po zákeřných útocích.

Fanoušci v beznadějně vyprodané hale místo obvyklého Let's Go Bruins skandovali Let's Go Boston.

„Bylo nádherné slyšet všechny fanoušky, jak zpívají hymnu. Emoce samozřejmě vystřelily hodně vysoko. Bylo to těžké, při prvním střídání z toho byl podle mě každý pěkně vykolejený. Nepamatuji se, že bych zažil na ledě takhle emotivní momenty, snad s výjimkou posledních sekund před vítězstvím ve Stanley Cupu," rozpovídal se obránce Bruins Andrew Ference, jenž působil během výluky v Českých Budějovicích.

Kapitáni obou týmu Thomas Vanek a Zdeno Chára domluvili na konec zápasu společný pozdrav fanouškům zvednutými hokejkami.

Reklama

Související témata: