Hlavní obsah

Hokejisté z NHL dostali doporučení hledat práci v Evropě

NEW YORK

V konec výluky v letošním ročníku NHL už nevěří ani ti nejpovolanější v celém sporu mezi hokejovou soutěží a hráčskou asociací (NHLPA). Šéf NHLPA Bob Goodenow totiž o víkendu vzkázal všem hokejistům registrovaným v NHLPA, aby neváhali využít nabídek k působení v evropských ligách. Výluka v NHL trvá už 123 dní a v Evropě už našly angažmá téměř čtyři stovky hráčů.

Foto: SPORT.cz s použitím REUTERS/Chip East a ČTK/AP

Komisionář NHL Gary Bettman (vlevo) a Bob Goodenow, šéf hráčské asociace. Ti dva se musejí dohodnout, aby soutěž začala.

Článek

Goodenow tak dal najevo, že už prakticky nepočítá s rozběhnutím letošního ročníku NHL. Dokonce naznačil, že se obává i o následující sezónu 2005/06. Mluvčí NHLPA Jonathan Weatherdon řekl, že Goodenow tak reagoval na fakt, že v jednáních mezi NHL a NHLPA nedošlo k žádnému posunu.

Na doporučení Goodenowa reagovala i NHL. "Nehodlám komentovat, co Bob může nebo nemůže vykládat hráčům, nebo co si on sám myslí. Ze strany NHL stále převládá naděje, že NHLPA akceptuje naše návrhy a budeme moci ještě v této sezóně hrát hokej. Pochopitelně je ale třeba učinit rozhodnutí co nejdříve," řekl jeden z vysokých představitelů NHL Bill Daly.

Na tahu je NHL

Hráčský agent Steve Bartlett řekl, že hráči už ustoupili a nyní je na tahu NHL. "Se současným přístupem NHL se nikam nepohneme. Myslím, že hráči ustoupili v mnoha věcech, rozhodně více, než tomu bylo při poslední stávce během sezóny 1994/95," dodal Bartlett, jenž zastupuje takové hráče jako Doug Weight  nebo Brian Rolston.

Hráčská asociace nabídla NHL snížení platů všech hráčů o 24 procent, ale zástupci soutěže stále prosazují platový strop. Na to ale NHLPA nehodlá přistoupit.

NHL dosud oficiálně neoznámila zrušení sezóny 2004/05. Očekávalo se, že rozhodnutí padne na schůzce NHL s Radou guvernérů 14. ledna, ta byla ale na poslední chvíli zrušena.

Reklama

Související témata: