Hlavní obsah

NHL už nestojí o české veterány? Stárnoucí hvězdy zatím marně čekají na smlouvy

Signál, který přichází z NHL, není pro ně zrovna povzbudivý. O české veterány, kteří chtějí uzavřít v zámoří zřejmě poslední kontrakt kariéry, není ani pět dnů po otevření hráčského trhu zrovna velký zájem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

I obránce Marek Židlický čeká na smlouvu.

Článek

Hokejisté, kteří vesměs překročili věkovou hranici pětatřiceti let, dál museli trpělivě čekat. Vždyť do pondělního večera zůstávali bez smlouvy Tomáš Kaberle, Marek Židlický, Roman Hamrlík, Václav Prospal, Milan Hejduk, Radek Martínek i Radek Dvořák.

Na seznam volných hráčů k nim přibyl také obránce Filip Kuba, kterého vyplatila ze smlouvy Florida a uhradí mu dvě třetiny čtyřmiliónového kontraktu. Do NHL by se rádi vrátili i Pavel Kubina nebo Petr Sýkora, kteří část minulé sezóny odehráli ve Švýcarsku, ale také oni dosud zůstávali stranou zájmu zámořských klubů.

Jágr je samostatnou kapitolou

Zvláštní kategorií pak je 41letý Jaromír Jágr. U něj se psalo o intenzivním zájmu Montrealu, na stole snad dokonce ležela nabídka ročního kontraktu za 1,6 miliónů dolarů. Jenže Canadiens začali být opatrnější, včera měli pod smlouvou už dvanáct útočníků, a pokud by Jágra přece jen chtěli získat, museli by zřejmě někoho vyměnit.

Jako další se tak do hry dostala Carolina, se kterou Jágr už také jednal, a smlouva by prý mohla znít na více než tři milióny dolarů. Navíc se nabízí spojení Jágra s dalším Kladeňákem a nejlepším střelcem Hurikánů v uplynulé sezóně Jiřím Tlustým. Dále se spekuluje, že by zájem o českou legendu mohly mít i Buffalo, NY Rangers či Ottawa.

„Nechceme nic uspěchat, máme čas na správné rozhodnutí," řekl hráčův agent Petr Svoboda a naznačil, že Jágr by chtěl s ohledem na snazší cestování hrát za tým z Východní konference. Na západě zatím odehrál jen část poslední sezóny za Dallas a po dlouhých leteckých přesunech měl problémy se zády.

Reklama