Hlavní obsah

Premiéra v Sharks na výbornou. Hertl asistoval u gólu a dočkal se od trenéra pochvaly

Vancouver

Hokejoví experti mu předpovídají start v prvním mužstvu Sharks a Tomáš Hertl je neustále ujišťuje, že mají pravdu. V noci na úterý nastoupil ke svému úvodnímu přípravnému zápasu před začátkem nové sezóny NHL a jednou asistencí pomohl San Jose k výhře ve Vancouveru (3:2). Talentovaného útočníka po zápase ocenil i trenér Žraloků Todd McLellan.

Foto: Facebook

Tomáš Hertl v dresu Žraloků ze San Jose.

Článek

Červencový kemp nováčků se Hertlovi vydařil, teď má za sebou také první herní zkoušku a může být spokojený. V Rogers Areně byl vidět, čtyřikrát vystřelil na bránu, ve formaci s Pavelským a Wingelsem strávil na ledě celkem osmnáct minut a 35 sekund, nejvíc ze všech útočníků Sharks.

V 11. minutě navíc zařídil první gól střetnutí. Po buly posunul na levém kruhu kotouč ze vzduchu na Wingelsovu hůl. Jeho následnou ránu brankář Lack neudržel a pro Pavelského nebyl problém poslat puk do polookryté klece.

San Jose svého soupeře jasně přestřílelo a nakonec se radovalo z výhry 3:2, když se v 57. minutě prosadil v přesilovce Wingels.

Výkon bývalého hráče pražské Slavie zanechal u kouče McLellana velký dojem. "Někdy jsou mladí hráči ustrašení a neukážou, co opravdu umí," uvedl pro server Inside Bay Area trenér Sharks. "Jenže Tomáš se choval na ledě tak, jako by sem patřil. Je silný na puku, tvořivý, když je potřeba, dokáže puk podržet, nepanikaří. Odehrál dobrý první zápas," uznal McLellan.

Další duel čeká devatenáctiletého šikulu v noci z pátku na sobotu, kdy San Jose hostí Anaheim. NHL začne v úterý 1. října, zda se v ní hned zkraje Hertl objeví, zatím není jisté. Vše tomu ale nasvědčuje...

Reklama

Související témata: