Hlavní obsah

Slovenský obránce Meszároš byl vyměněn z Philadelphie do Bostonu

Boston

Slovenský hokejový obránce Andrej Meszároš odchází z Philadelphie do Bostonu, kde se potká s krajanem Zdenem Chárou. Flyers za osmadvacetiletého Meszároše, který se po sezoně může stát nechráněným volným hráčem, získali právo výběru v třetím kole draftu. Rodákovi z Považské Bystrice končí šestiletý kontrakt s ročním příjmem čtyři milióny dolarů.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Andrej Meszároš (uprostřed) vyměnil dres Philadelphie za Boston.

Článek

Meszároš si v této sezóně připsal v 38 zápasech 17 bodů za pět branek a 12 asistencí. V roce 2004 si jej vybrala v prvním kole draftu jako celkově 23. hráče v pořadí Ottawa.

Dohromady má slovenský zadák na kontě v NHL za Senators, Tampu Bay a Flyers 571 duelů a 219 bodů za 54 branek a 165 přihrávek. V 46 duelech play off zaznamenal účastník tří olympijských turnajů 15 bodů za čtyři góly a 11 asistencí.

Vanek opustil Islanders a stal se posilou Montrealu

Rakouský hokejový útočník s českými předky Thomas Vanek podruhé v sezóně v NHL mění působiště, stal se posilou Montrealu. Tam míří z New Yorku Islanders, kteří jej získali loni na konci října z Buffala. Ostrované jej vytrejdovali poté, co Vanek odmítl nabídku na prodloužení kontraktu.

Canadiens Vaneka získali za švédského útočníka Sebastiana Collberga, který aktuálně působí ve Frölundě, a právo výběru v druhém kole letošního draftu. Třicetiletému Vanekovi končí po této sezóně lukrativní sedmiletý kontrakt na 50 miliónů dolarů a může se stát nechráněným volným hráčem.

Vanek si v této sezóně připsal v 60 duelech za Buffalo a Islanders 53 bodů za 21 branek a 32 asistencí. Celkem má na kontě v NHL 645 zápasů a 541 bodů za 271 zásahů a 270 přihrávek. Rakousko reprezentoval na olympijských hrách v Soči a spolu s dalšími hráči se provinil proti disciplíně bujarým večírkem.

Collberga si vybrali Canadiens v roce 2012 v druhém kole draftu jako celkově 33. hráče v pořadí. Ve 40 zápasech v této sezóně švédské ligy si připsal devět bodů za tři góly a šest přihrávek. Montreal také získal gólmana Devana Dubnyka z Nashvillu za zatím nespecifikované vyrovnání.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.