Hlavní obsah

Ještě se neradujte aneb Báječný zákrok gólmana St. Louis

St. Paul

Diváci už už jásali, ale Brian Elliott je o radost obral. Brankář hokejistů St. Louis vytasil 13 minut před koncem normální hrací doby nedělního duelu NHL proti Minnesotě famózní akrobatický zákrok, jímž zmařil domácímu Mikaelu Granlundovi stoprocentní gólovou šanci. I díky Elliottově pohotovosti vyhráli nakonec hosté 3:2 po samostatných nájezdech a v čele Západní konference vystřídali Anaheim.

Foto: Marilyn Indahl, Reuters

Brian Elliott likviduje samostatný nájezd Zacha Pariseho z Minnesoty.

Článek

Domácím sice začátek nevyšel, po první třetině prohrávali 0:2, ale ve druhém dějství stav srovnali a vyhlášený technik Granlund mohl obrat dokonat. Finský mistr světa a čerstvý bronzový medailista ze ZOH v Soči měl na hokejce rozhodnutí, už také dorážel puk do odkryté branky, jenže Elliott byl proti. Bleskurychle zareagoval a v poslední chvíli ještě stačil do střely domácího centra vložit svoji širokou hůl.

Osmadvacetiletý Kanaďan se pak vytáhl i v rozstřelu, kdy kryl nájezd Zacha Pariseho i Mikka Koivu. Bonusový bod navíc vystřelil hostům T. J. Oshie, jenž si pověst nájezdového specialisty vydobyl už v Soči, kde čtyřmi proměněnými pokusy zařídil vítězství Američanů nad Ruskem.

„Když máte v týmu takové borce (Oshieho a Steena) na nájezdy, tak je zapotřebí předvést pár zákroků a můžete v pohodě vyhrát," zlehčoval po utkání Elliott svůj podíl na vítězství. „Byl to jeden z těch zápasů, kdy zkrátka nesmíte ztratit nervy."

Debut naopak poněkud zhořkl Iljovi Bryzgalovovi, který byl do Minnesoty vyměněn v úterý před uzávěrkou přestupů z Edmontonu. Pustil druhou a třetí střelu mířící na jeho branku a v nájezdech na ruského gólmana později vyzráli T. J. Oshie i Alexander Steen.

Reklama