Hlavní obsah

Podívejte se, jak dal Hertlův spoluhráč gól, přestože puk skončil mimo branku

Praha

Kuriózní moment, na který však pravidla ledního hokeje pamatují, nastal v nočním utkání NHL mezi San Jose a Los Angeles. Tři vteřiny před koncem základní hrací doby uznali rozhodčí gól Žralokovi Loganu Coutureovi, přestože svým pokusem netrefil soupeřovu branku. Nutno podotknout, že sudí rozhodli správně.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Logan Couture ze San Jose oslavuje se spoluhráči svůj gól proti Los Angeles.

Článek

Králové se za stavu 2:3 rozhodli před vhazováním v útočné třetině odvolat gólmana Quicka a hrát se šesti hráči v poli. Buly sice vyhráli, jenže obránce Doughty na puk nedosáhl, a tak Couture zamířil vstříc prázdné brance.

Spoluhráče Tomáše Hertla však na poslední chvíli fauloval dojíždějící Jeff Carter, a tak opuštěnou branku o pár centimetrů minul. Smutnit ale nemusel, protože hlavní rozhodčí okamžitě ukázal na bránu na znamení toho, že gól platí.

Pakliže totiž jede některý z hráčů na opuštěnou branku při soupeřově power play a je zezadu faulován, sudí gól uzná jako technický. San Jose i díky Coutureovi, jenž zaznamenal dvě trefy, zvítězilo 4:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.