Hlavní obsah

Nešťastný vlastňák! Brankářova minela sebrala Chicagu šanci na vyrovnání

Chicago

Chicago prohrálo domácí utkání s Coloradem 1:4 a patrně nejhorší vzpomínky na tento duel bude mít gólman Chicaga Corey Crawford. Kanadský brankář podcenil soupeřovo nahození a vznikl z toho velmi laciný gól.

Foto: Paul Beaty, ČTK/AP

Corey Crawford po nešťastném gólu Brada Stuarta.

Článek

Blackhawks prohrávali necelých šest minut před koncem střetnutí 1:3. Domácí se snažili nepříznivý výsledek zvrátit a soupeře dostali pod tlak, ale Laviny se po nepřesné přihrávce zmocnily kotouče. Obránce Brad Stuart vyvezl puk a nahodil ho směrem k soupeřově bráně, aby mohl se svými spoluhráči střídat.

Ještě než však stihl dojet na střídačku, mohl se radovat z gólu na 4:1, který definitivně zmařil snahu Jestřábů o vyrovnání. Gólman domácích Corey Crawford totiž zpracovával kotouč mířící vedle brány tak nešťastně, že skončil v jeho síti. Překvapený Stuart pak nevěřícně sledoval opakovaný záznam akce na kostce nad ledem. Pro pětatřicetiletého obránce Colorada se jednalo o teprve druhou trefu v sezóně.

Byla to navíc třetí branka do sítě Chicaga během tří minut a osmi vteřin. V polovině třetí třetiny za stavu 1:1 totiž byli vyloučeni hned dva hráči Jestřábů najednou - Patrick Sharp a Niklas Hjalmarsson. Během následné početní výhody pak Colorado dokázalo hned dvakrát skórovat.

Reklama

Související témata: