Hlavní obsah

Pilař se vrátí do Evropy, možná skončí ve Spartě

PRAHA

Český hokejový obránce Karel Pilař plánuje návrat na led někdy na přelomu ledna a února v kvalitním evropském celku, v němž by mohl bojovat o start na mistrovství světa. Pilař má od dubnového play-off zdravotní problémy a více než půl roku nehrál soutěžní zápas, před několika dny to přitom vypadalo, že opět oblékne dres Toronta v NHL. Už se připravoval s týmem a byl dohodnutý i na podmínkách smlouvy.

Článek

"Karel už smlouvu podepsal, ale po posledním jednání s (generálním manažerem Toronta) Johnem Fergusonem si vše rozmyslel a stáhl. Cítí, že jeho zdravotní stav stále není takový, jak by si přál," řekl hráčův zástupce Robert Spálenka. Pilař, jenž měl v létě už podruhé drobné problémy se srdcem, totiž nechtěl svůj návrat na kluziště uspěchat.

Problémem byla pravidla NHL, podle kterých musel kontrakt podepsat do konce listopadu, pokud se chtěl v letošní sezóně kanadsko-americké soutěže objevit. "Nechtěl být pod tlakem, aby musel kolem Vánoc nastoupit. Momentálně myslí, že by se mohl vrátit tak koncem ledna nebo začátkem února," tlumočil Spálenka názor svého klienta.

Sparta je jedna z možností

Pilař v pondělí odcestuje z Kanady do Prahy. Spálenka už jednal o jeho situaci se sportovním manažerem Sparty Miroslavem Kunešem. Ofenzivní obránce je totiž kmenovým hráčem pražského týmu. "Uvidíme, jak na tom Karel bude. Momentálně je unavený z tréninku. Srdce ale pracuje dobře," řekl hráčův zástupce. Pilařův návrat do dresu Sparty, který oblékal při loňské výluce NHL, ale není jistý. "Je to jedna z možností," uvedl Spálenka.

Pokud zdravotní stav dovolí Pilařovi do rozběhnuté sezony naskočit, bude se o místě svého působení rozhodovat i s ohledem na ambice a aktuální výsledky klubu. "Chceme, aby hrál dlouho, i v play off, a mohl tak bojovat o případný start na mistrovství světa. Už jsme dostali i několik nabídek ze zahraničí," sdělil Spálenka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.