Hlavní obsah

Kolem Dacjuka všichni létali. Snad už na mě spoluhráči nebudou čekat, pravil

Praha/Detroit

Poslední soutěžní zápas odehrál na konci dubna. Od té doby Detroitu chyběl. Necelých sedm měsíců po zranění pravého kotníku, které utrpěl v jednom z duelů 1. kola playoff loňského ročníku proti Tampě, se ruský útočník Pavel Dacjuk vrátil do sestavy. V sobotu nastoupil v prvním útoku společně s Henrikem Zetterbergem a Justinem Abdelkaderem. „Na začátku mi připadalo, že každý okolo mě létal. S každým střídáním to ale bylo lepší a lepší. Možná v dalším zápase už na mě spoluhráči nebudou čekat, až je doženu, “ řekl sedmatřicetiletý Rus americkým novinářům po duelu se San Jose.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Ruský útočník Pavel Dacjuk (13) z Detroitu Red Wings střílí v zápase proti San Jose Sharks.

Článek

Z osobního hlediska se jednalo o povedený comeback. Čtyři střely, přes dvacet minut strávených na ledě a ocenění v podobě třetí hvězdy zápasu. „Na začátku mi připadalo, že každý okolo mě létal. S každým střídáním to ale bylo lepší a lepší. Ve třetí třetině už to bylo OK. Možná v dalším zápase už na mě spoluhráči nebudou čekat, až je doženu, " konstatoval s úsměvem Dacjuk.

Nicméně kazem na kráse byl výsledek. Rudá křídla doma prohrála se San Jose 2:3. „Měl jsem pár dobrých šancí, ale neskóroval jsem ani jednou. Dnes by to týmu obrovsky pomohlo," měl jasno zkušený útočník.

Duel s kalifornským mužstvem reflektoval střelecké trápení Zetterberga, Tatara a spol. Detroit soupeře přestřílel 28:14, ale stejně prohrál. Celkově třicet šest vstřelených branek v šestnácti zápasech řadí svěřence Jeffa Blashilla na dělené 25. místo. Horší jsou pouze Anaheim, Carolina, Philadelphia a Toronto. „Viděl jsem několik zápasů, co jsme hráli. Musíme více střílet, být nebezpečnější a důraznější," uvědomuje si ruský forvard, který loni nasbíral 65 bodů (26+39) v 63 střetnutích.

V rodákovi ze Sverdlovsku (dnešního Jekatěrinburgu) má jeden z tradičních celků další útočnou zbraň. Dokáže Dacjuk udeřit už zítra proti Bostonu?

Reklama

Související témata: