Hlavní obsah

FANTASY: Ovečkin vládne tabulce střelců NHL

Alexandr Ovečkin i v letošní sezóně potvrzuje pověst snajpra, která jej provází po celou jeho zářnou kariéru. Lídr Capitals skóroval před několika dny v utkání proti Ottawě svůj 500. gól v NHL. Stal se prvním ruským hokejistou, kterému se podařilo dosáhnout tohoto mezníku. Patnácté kolo Fantasy začíná 15. ledna v 1:00 h našeho času.

Kapitánem týmu jsme určili Ovečkina.

Článek

Nicklas Bäckström

Washington vede celou NHL. Hokejisté Capitals získali ze 42 zápasů 67 bodů a vyhráli poslední čtyři utkání. Na vynikajících výkonech klubu z hlavního města USA má lví podíl Nicklas Bäckström. Podle mnohých nejméně doceněný hokejista, který hraje v Ovečkinově stínu, je nejproduktivnějším hráčem Capitals.

Švédský centr odehrál 39 utkání, ve kterých nasbíral 41 bodů. Jeho povahu tvůrce hry potvrzuje 28 asistencí. Je velmi překvapivé, že tento hráč byl až letos poprvé v kariéře vybrán do All-Star týmu.

Capitals skórují v průměru 3,3 gólu za utkání. Více dávají pouze hokejisté Dallasu. Capitals mají druhou nejvyšší procentuální úspěšnost přesilovek 26,6%. Avšak není to pouze ofenzivní produktivita, která je zdobí. Svěřenci Barryho Trotze mají, i díky zákrokům brankáře Briana Holtbyho, statisticky nejlepší defenzívu v NHL. Inkasují lehce přes 2 branky za utkání.

Patrik Kane, Jonathan Toews a Duncan Keith

Chicago Blackhawks se veze na vítězné vlně. Obhájci Stanley Cupu vyhráli osm utkání v řadě. Zásluhu na vítězné sérii Černých jestřábů má Jonathan Toews.

Kapitán Chicaga se po slabším vstupu do sezóny zahřál na plné obrátky. Toews nasbíral v posledních 13 utkáních 15 bodů. Avšak v dresu Chicaga nejvíce září Patrik Kane. Kandidát na cenu pro nejužitečnějšího hráče roku odehrál 45 utkání, během kterých získal 63 bodů za 25 gólů a 38 asistencí.

Mezi obránci má Chicago největší oporu v Duncanu Keithovi. Kanadský zadák přihrál na 20 branek a 6 jich vsítil. Chicago odehraje v rámci 15. kola Fantasy NHL čtyři utkání. Z toho dvakrát s Montrealem Canadiens, který netrpělivě čeká na to, až se vrátí zpět do branky zraněný Carey Price.

Reklama