Hlavní obsah

Jágr se dočkal spravedlnosti, NHL mu přiznala asistenci. Na Howea ztrácí jediný bod

New York/Praha

Zástupcům NHL to sice trvalo skoro čtyři dny, nakonec se ale hokejový útočník Floridy Jaromír Jágr spravedlnosti přeci jen dočkal. Dodatečně, a naprosto po právu, mu byla připsána druhá asistence na gól Vincenta Trochecka ze sobotního utkání NHL na ledě Columbusu, který Panteři nakonec prohráli 3:4 po samostatných nájezdech.

Foto: Bruce Fedyck, Reuters

Jaromír Jágr.

Článek

Původně druhou asistenci statistici přisoudili Garettu Wilsonovi, pro kterého šlo o vůbec první bod v NHL. I fanoušci se však bouřili, dokonce psali zodpovědným osobám, aby byl chybný údaj v zápise o utkání opraven.

Po skoro čtyřech dnech se Jágr dočkal, a tak v jeho bilanci z duelu s Blue Jackets svítí nejen přesná přihrávka na první gól Barkova, ale nyní i na ten Trocheckův.

Česká hokejová legenda tak v probíhající sezóně zaznamenala v 60 zápasech 21 gólů a 26 přesných nahrávek. Ještě zajímavější je však jeho celková bilance v NHL. V 1610 odehraných duelech posbíral už 1849 kanadských bodů a v historické tabulce ho od vyrovnání třetího Gordieho Howea dělí už jen jediný bod.

Dočká se ho Jágr už ve čtvrtek, kdy Panteři hrají v Coloradu? Nebo dokonce už v tomto utkání Howea přeskočí?

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.