Hlavní obsah

Ovečkin si všiml kluka ve svém dresu. Za odměnu mu hodil hokejku

Praha

Občas se prostě poštěstí. A větší šanci mají ti nejmenší. Hokejisté někdy darují hokejku fanouškům, kteří si dokážou této pozornosti náležitě vážit. Jedním z posledních, který se takto projevil, byl v NHL Alexandr Ovečkin z Washingtonu. Hodil hokejku přes plexisklo, ta se dostala k malému klukovi, který se ji držel jako klíště a usmíval se, že si toho každý všiml. Ostatní fanoušci za toto gesto ruskému útočníkovi zatleskali.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Alexandr Ovečkin ukázal srdce, daroval svoji hůl malému chlapci.

Článek

Pro malé fanoušky jsou hokejisté hvězdy, čím blíže se k nim dostanou, tím větší mají zážitek. Pokud získají něco na památku, euforie se násobí. Ovečkin to předvedl před utkáním s Edmontonem. S kustodem si všimli kluka, který měl na sobě dres ruského forvarda. O chvíli později hokejista přijel k hrazení a dětský sen byl splněn. Jak snadné.

Nečekaný zážitek zažila tento měsíc také čtyřletá Lylah. Seděla vedle trestné lavice, na kterou v jeden moment zápasu usedli dva hráči Red Wings. Zachovali se - snad s ohledem na to, že šlo o přípravu - jako při profesionálním fotografování. Dylan Larkin a Steve Ott se natočili a úžasný dárek pro celou rodinu byl na světě. Celá trojice se usmála v pravý čas. „Byli jsme jako „Ach můj Bože". Když jsme se na fotku podívali znovu, oni se tam oba doslova smáli," dodala Shannon Amlasová, matka čtyřleté dcery.

Ještě blíže byl kanadský hokejista Jordin Tootoo před dvěma lety. Po rozbruslení se zastavil u malého kluka, chvilku si povídali, pak mu věnoval hokejku. Překvapený klučina byl z dárku v sedmém nebi.

Reklama

Související témata: