Hlavní obsah

Rychlá pravačka v NHL zachránila obličej spoluhráče. Kouč Capitals dopadl hůř

Praha

Uspěl na ledě i na střídačce. Útočník hokejistů Philadelphie Wayne Simmonds mohl být po utkání s Calgary spokojený. Jeho tým v NHL vyhrál 5:3 a on si připsal dva kanadské body - gól za bleskurychlé přečíslení a povedené zakončení. Rychlé reakce prokázal i na střídačce, když bleskově tasil svoji pravačku a zastavil letící puk, který už už mířil do obličeje spoluhráče Travise Konecneho. Ten se jen ustrašeně díval, co se vlastně stalo.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Wayne Simmonds z Philadelphie překonal brankáře Calgary Chada Johnsona. Rychle provedené přečíslení skončilo gólem.

Článek

Stále na pozoru, i na střídačce. Simmonds natáhl pravačku před obličej Konecneho a změnil dráhu letu černé gumy. Pokud by trefila hráče do obličeje, mohl mít lékař týmu práci. Osmadvacetiletý útočník bral svůj zákrok s úsměvem, pak si o něm stačil ještě popovídat s kustodem, jen Konecny, který byl zachráněn, dělal chvíli jakoby se ho to ani netýkalo.

Vytáhlý Simmonds se ukázal i na ledě, kde byl na konci rychlého přečíslení. V polovině hřiště dostal přihrávku do jízdy mezi dva protihráče. Ti ho nestihli zastavit a Kanaďan zvýšil povedeným bekhendem v utkání na průběžných 4:1. Simmondsovi se výtečně vydařil start do nového ročníku zámořské soutěže, s 21 body (11+10) je zatím nejproduktivnějším hráčem Letců.

Hůře dopadl v sobotu večer trenér Washingtonu Barry Trotz. Na ledě Toronta ho krátce po úvodním vhazování trefil odažený puk přímo do hlavy a způsobil mu krvavý šrám. Čtyřiapadesátiletý kouč však ukázal, že je pořádný tvrdák. Po zásahu totiž dělal, jakoby se nic nestalo.

Reklama

Související témata: