Hlavní obsah

Finští hokejisté mají v nominaci do Moskvy pět nováčků

HELSINKY

Pět nováčků zařadil do nominace na Channel One Cup v Moskvě kanadský trenér hokejistů Finska Doug Shedden. Premiéru v prvním týmu Suomi by si měli při druhém dílu série Euro Hockey Tour odbýt brankář Tuomas Tarkki z Kärpätu Oulu, obránci Ilkka Heikkinen z IFK Helsinky, Ville Mäntymaa s útočníkem Juhou-Pekkou Hytönenem z Jyväskylä a další forvard Teemu Laine z TPS Turku.

Článek

Ve výběru je osm krajánku ze švédské Elitserien, z nichž hned trio Mikko Luoma, Pasi Puistola a Jukka Voutilainen působí ve vedoucím celku HV 71 z Jönköpingu. V celku Timra IK působí se 120 starty nejzkušenější hráč výběru Suomi Timo Pärssinen, barvy Färjestadu hájí další útočník Esa Pirnes a za Södertälje hraje Petri Pakaslahti. Z Brynäs dorazí bek Markus Kankaanperä a Tuukka Mäntylä nastupuje za Frölundu.

Finové vstoupí do turnaje ve čtvrtek 13. listopadu v 18:00 SEČ v moskevské hale Chodynka proti domácímu Rusku. O dva dny později nastoupí proti České republice a v neděli je čeká severské derby se Švédskem. Na úvodním turnaji Karjala doma v Helsinkách skončili Sheddenovi svěřenci poslední a v průběžném pořadí evropské sérii mají stejně jako Česko na kontě tři body.

Nominace hokejistů Finska na Channel One Cup (13. - 16. prosince):
Brankáři:
Tuomas Tarkki (Kärpät Oulu), Petri Vehanen (Lukko Rauma),
obránci:
Anssi Salmela, Teemu Aalto (oba Tappara Tampere), Mikko Luoma, Pasi Puistola (oba HV 71/Švéd.), Ville Mäntymaa (Jyväskylä), Ilkka Heikkinen (IFK Helsinky), Markus Kankaanperä (Brynäs/Švéd.), Tuukka Mäntylä (Frölunda/Švéd.),
útočníci:
Juha-Pekka Hytönen, Jarkko Immonen, Tuomas Pihlman (všichni Jyväskylä), Hannes Hyvönen (Kärpät Oulu), Oskar Osala (Blues Espoo), Juha-Pekka Haataja (Lukko Rauma), Erkki Rajamäki (Blues Espoo), Teemu Laine (TPS Turku), Kim Hirschovits (Jokerit Helsinky), Esa Pirnes (Färjestad/Švéd.), Petri Pakaslahti (Södertälje/Švéd.), Timo Pärssinen (Timra/Švéd.), Jukka Voutilainen (HV 71/Švéd.).

Reklama

Související témata: