Hlavní obsah

Sparťan Netík si přeje na turnaji Super six zanechat lepší dojem nez loni

Hokejisté pražské Sparty změří znovu po roční pauze síly s nejlepšími celky evropského kontinentu. Na turnaji Super Six, který se koná v ruském Petrohradu, se hráči v rudých dresech utkají s finským šampiónem Kärpätem Oulu a švýcarským Davosem. "Máme méně zkušený tým, ani náš herní projev není úplně ideální, ale kdybychom nechtěli vyhrávat, tak tam ani nemusíme jet," hlásí sparťanský hráč Tomáš Netík.

Článek

Co očekáváte od sparťanského návratu na petrohradský Evropský pohár mistrů?

Rádi bychom tam zanechali lepší dojem než loni, kdy jsme snili o finále a prohráli obě utkání ve skupině. Letos jsme v předpovědích opatrnější, protože máme méně zkušený tým, ani náš herní projev není úplně ideální, ale kdybychom nechtěli vyhrávat, tak tam ani nemusíme jet.

Máte ale těžší soupeře než před rokem, kdy jste nestačili na Žilinu ani Hämeenlinnu...

Vzpomínky na minulý ročník turnaje Super six jsou dost nepříjemné, zvláště klopýtnutí v se slovenským mistrem, který byl tou dobou u dna tabulky, mrzí dodnes. Měli jsme proti Žilině snad šedesát střel, přesto prohráli. Něco podobného se stane jednou za několik let a bohužel nám to vyšlo tam.

Letos začínáte s Kärpätem Oulu, jenž suverénně vládne finské lize. Jak na něj?

Finské kluby mají podobný styl i herní mentalitu jako reprezentace, dobře bruslí a ustojí osobní souboje. Poznali jsme to už před rokem s Hämeenlinnou a teď to může být ještě těžší, protože Kärpat má mezinárodně dost ostřílené hráče.

Dres finského celku oblékají i tři čeští hráči, přičemž Broš s Kratěnou  s vámi hráli ve Spartě. Bude to pikantní souboj?

Pro nás i pro ně bude specifické, že máme být soupeři. Nic jim ale nebudeme chtít darovat, i když vím, že kluci z kabiny si s oběma volají a píšou. Já jsem spíš v kontaktu s Honzou Markem, který přijede do Petrohradu s Magnitogorskem.

Do dějiště turnaje jste letěli ve středu složitě přes Frankfurt a nestihli trénink, nepodepíše se to společně s cestovní únavou na výkonu?

Musíme se s tím vyrovnat a podat co nejlepší výkon nejen proti Oulu, ale i o den později s Davosem, který se prý sice trápil s chřipkovou epidemii, ale při šíři jeho kádru nesmyslím, že by tím jeho hra měla být nějak ovlivněna. Uvidíme, na co budou naše výsledky stačit.

Reklama

Související témata: