Hlavní obsah

V nominaci Slovenska je osm hokejistů z české extraligy

BRATISLAVA

Osm hokejistů z české extraligy zařadil do nominace na únorovou reprezentační akci trenér slovenské reprezentace Július Šupler. Ve výběru pro přípravný zápas se Švédskem ve Västeras i následný Škoda Cup v Lausanne jsou obránci René Vydarený z Českých Budějovic, Richard Stehlík s útočníkem Tiborem Melichárkem ze Sparty, Radovan Somík z Pardubic a Peter Fabuš z Plzně.

Článek

Pardubický gólman Ján Lašák a útočníci František Skladaný z Karlových Varů a českobudějovický Michal Hudec dostali volno pro utkání na severu Evropy, které se hraje v úterý 5. února, a doplní tým pro turnaj ve Švýcarsku. Tam se Slováci utkají s domácím mužstvem, Německem a Francií.

Celkově je ve výběru 27 hráčů. Pouze ve Švédsku se představí brankář Karol Križan z tamního MODO Hockey a další krajánek z Elitserien Tomáš Surový z Linköpingu. Vedle Lašáka, Skladaného a Hudce doplní tým až po vystoupení ve Västeras také bek Ivan Ďatelinka z Martinu a útočník Gabriel Špilár z Košic.

"Čeká nás jedna z posledních velkých prověrek před mistrovstvím světa. V nominaci máme hráče, kteří patří k nejlepším ve svých klubech, a věřím, že své zkušenosti v reprezentaci odevzdají ve prospěch týmu na ledě," citovaly Šuplera oficiální internetové stránky slovenského svazu.

Nominace Slovenska:
Brankáři: Karol Križan (MODO Hockey/Švéd.), Rastislav Staňa (Linköping/Švéd.), Ján Lašák (Pardubice/ČR),
obránci: Michal Sersen, Milan Hruška (oba Slovan Bratislava), Ivan Majeský (Linköping/Švéd.), Dominik Graňák (Färjestad/Švéd.), Stanislav Hudec (Basilej/Švýc.), Richard Stehlík (Sparta Praha/ČR), René Vydarený (České Budějovice/ČR), Peter Smrek (Frankfurt/Něm.), Ivan Ďatelinka (Martin),
útočníci: Tomáš Surový (Linköping/Švéd.), Andrej Podkonický (Viťaz Čechov/Rus.), Radovan Somík (Moeller Pardubice/ČR), Ivan Čiernik (Kolín nad Rýnem/Něm.), Peter Húževka (Trenčín), Tibor Melichárek (Sparta Praha/ČR), Juraj Kolník (Ženeva/Švýc.), Peter Fabuš (Plzeň/ČR), Peter Sejna (Curych/Švýc.), Marcel Haščák (Poprad), Juraj Mikúš (Skalica), Rudolf Huna (Košice), Gabriel Špilár (Košice), František Skladaný (Karlovy Vary/ČR), Michal Hudec (České Budějovice/ČR).

Reklama

Související témata: