Hlavní obsah

Hokejové legendě Lafleurovi hrozí vězení

MONTREAL

Legendární kanadský hokejista Guy Lafleur byl uznán vinným ze zatajování informací v případu svého syna v roce 2007. Pětinásobnému vítězi Stanleyova poháru s Montrealem hrozí, že ho soud v červnu pošle do vězení.

Foto: Reuters

Hokejová legenda Montrealu Canadiens Guy Lafleur se připravuje na slavnostní sobotní zápas

Článek

Státní zástupce pro sedmapadesátiletého člena Síně slávy žádá podmíněný trest, Lafleurův obhájce navrhuje peněžitý postih. Maximální trest v tomto případě může činit až čtrnáct let vězení.

Lafleur přijal dnešní verdikt montrealského soudu bez známek vzrušení. "Nic jiného mu nezbývá než zachovat klid. Jako hokejista byl zvyklý se vyrovnávat se stresem," řekl jeho advokát Jean-Pierre Rancourt. "Je z toho smutný. Doufal, že bude obvinění zbaven, ale musí se s tím srovnat."

Lafleur pyká za to, že se snažil krýt svého syna Marka, kterého policie v uplynulých letech vyšetřovala kvůli více než dvaceti kriminálním činům včetně napadení nezletilé osoby, ozbrojeného napadení či vyhrožování. Slavný hokejista ho kryl při projednávání případu porušení podmínek kauce, když u soudu uvedl, že jeho syn přespával v inkriminované době doma u rodičů. Později vyšlo najevo, že Marka sám odvezl do hotelu za jeho šestnáctiletou přítelkyní.

Čtyřiadvacetiletý Mark Lafleur si v současnosti odpykává patnáctiměsíční domácí vězení za násilnosti a trestné činy spojené s drogami.

Reklama