Hlavní obsah

O hokejové MS v roce 2015 se vedle Česka uchází jen Ukrajina

PRAHA

O pořadatelství hokejového mistrovství světa v roce 2015 se vedle České republiky uchází už jen Ukrajina. Ta však v současné době hraje v divizi I světových šampionátů a Česko tak má velké šance, že příští rok v květnu na kongresu Mezinárodní hokejové federace (IIHF) při MS v Kolíně nad Rýnem šampionát získá. Uvedl to server hokej.cz.

Článek

"Kromě nás se přihlásila pouze Ukrajina - tedy země, jejíž národní tým momentálně nehraje elitní skupinu šampionátu," řekl sekretář svazu Martin Urban, který se zúčastnil v minulých dnech kongresu IIHF v Tunisu. Česko bylo mezi kandidáty na světový šampionát v roce 2014, ale před volbou ve Švýcarsku nakonec odstoupilo, protože nestálo o turnaj v olympijském roce.

Proti Ukrajině by měla být Česká republika favoritem. "V Tunisu jsme potvrdili splnění spousty nutných podmínek, jež kandidatura na pořádání šampionátu vyžaduje. Cítíme, že naše pozice je silná. Věříme, že uspějeme, ovšem jasno samozřejmě ještě není. Na kandidatuře dál pracujeme, mistrovství světa chceme jednoznačně v roce 2015 uspořádat," doplnil Urban. V tuzemsku se konal šampionát naposledy v roce 2004 a stále drží rekord v návštěvnosti.

Na kongresu v Tunisu se řešil i návrh komise rozhodčích na nominaci sudích na velké akce v letošní sezoně. "Na olympijské hry je nominace širší, pro mistrovství světa už konkrétní," uvedl Urban.

Na olympiádu ve Vancouveru má jako hlavní šanci Milan Minář, určitě by se tam měl vydat čárový Petr Blümel. Na mistrovství světa v Německu se pak představí hlavní sudí Minář a Vladimír Šindler a čárový František Kalivoda. Světový šampionát dvacítek na přelomu roku čeká Antonína Jeřábka, Vladimíra Šindlera i čárového Víta Lederera.

Reklama