Hlavní obsah

Světlice na ledě a slzný plyn předčasně ukončily hokejový zápas ve Vsetíně

PRAHA

Nepokoje fanoušků, světlice na ledě, slzný plyn. Takovou kulisu zažili hokejisté Havířova a Vsetína na startu nové sezóny druhé ligy. Utkání bylo přerušeno za stavu 3:2 pro hostující mužstvo. Rozhodčí pro nepokoje raději ukončili zápas v čase 41:27.

Foto: www.hc-vsetin.cz

Zimní stadión ve Vsetíně.

Článek

Problémy s fanoušky nastaly mezi druhou a třetí třetinou. Údajně příznivci Havířova měli na ledovou plochu hodit dvě světlice.

„Neviděl jsem to, my byli o přestávce v šatně. Údajně měl vzniknout konflikt mezi diváky a pořadatelská služba to měla řešit slzným plynem, protože potom nás pálily oči. Nedokážu říci, jestli něco hodili na led hostující fanoušci. Co bude dál, nevíme, rozhodne svaz,“  řekl Sport. cz vedoucí havířovského mužstva Pavel Jurčík, který podobnou situaci zažil poprvé v životě.

Na ledě se nedalo dýchat

Hráči nastoupili do třetí třetiny, ale na ledě se nedalo dýchat, proto bylo po vynucené dvacetiminutové přestávce utkání ukončeno.

„Sudí si zavolali oba kapitány a po vzájemné dohodě byl zápas předčasně ukončen z důvodu bezpečnosti hráčů. Občas se stalo, že se zápas nedohrál třeba proto, že se něco pokazilo nebo tak. Ale z takovýchto důvodů, řekněme bezpečnostních, to jsem ještě nezažil,“ vyjádřil se pro Deník kouč Vsetína Juraj Jurík.

Nyní je na tahu komise Českého svazu ledního hokeje, která určí co s touto nepovedenou reklamou na hokej. "Čekáme na zápis rozhodčího, poté začneme jednat. Taková je rutina. Rozhodnuto by mohlo být koncem příštího týdne, ale uvidíme podle oficiálního zápisu. Zatím mám jen informace z internetu a od přímých účastníků,“ řekl Jan Trunda se Sportovní technické komise.

Reklama

Související témata: