Hlavní obsah

Hokejový útočník Řepík míří z Lahti do Zugu

Zug

Český hokejový útočník Michal Řepík se stal novou posilou švýcarského Zugu. Šestadvacetiletý člen širšího reprezentačního kádru dosud působil ve finském klubu Pelicans Lahti, který je však daleko za příčkami, jež zaručují účast v play off. Zug se naproti tomu pohybuje v čele tabulky švýcarské nejvyšší soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Michal Řepík míří z Lahti do Zugu.

Článek

Řepíkovi se na severu Evropy, kam se přesunul po minulé sezóně ve Lvu Praha, dařilo. Ve 48 zápasech si připsal 31 bodů za devět branek a 22 asistencí, před nedělní uzávěrkou přestupů ve Švýcarsku po něm však sáhl Zug.

"Klub měl o jeho služby zájem, Michal se teď s vedením domluvil na spolupráci do konce sezóny," řekl serveru hokej.cz hráčův agent Vladimír Vůjtek mladší.

"Pro Michala je to šance, jak si zahrát ve kvalitním klubu výbornou soutěž. Lahti nemá šanci na play off, naopak v Zugu jsou velké ambice bojovat o nejvyšší příčky. Zástupci Zugu se snažili posílit sestavu a jejich volba padla na Řepíka. Michal si ve Finsku vedl dobře, dostal souhlas k odchodu a je před ním nová výzva. Zkusí si jinou soutěž, může si říci o pozornost do budoucna," doplnil Vůjtek.

Řepík, na jehož kontě je 72 startů a 20 bodů (9+11) v zámořské NHL v dresu Floridy, se má do nového působiště přesunout během nadcházejícího víkendu. "Měl by letět v neděli, hned poté se zapojí v Zugu do tréninku," nastínil Vůjtek.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 Česko - Švédsko 0 : 2 dohráno
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
  Česko - Švýcarsko dnes 16 : 00
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.