Hlavní obsah

Rulík: Frölunda ukázala svou sílu, ale ostudu jsme v LM neudělali

Litvínov

Až příliš těžkým a kvalitním soupeřem se pro Litvínov ukázala švédská Frölunda v osmifinále hokejové Ligy mistrů. Prohru 1:2 z ledu úřadujícího českého šampióna napravila drtivým domácím vítězstvím 6:0. Po výtečném výkonu dosavadního suveréna švédské ligy ocenil litvínovský kouč Radim Rulík zpětně ještě jednou překvapivý výsledek z úvodního duelu na severu Čech.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský útočník Robin Hanzl (vlevo) a obránce Frölundy Henrik Tömmernes.

Článek

"Musím říct, že jsem rád, že jsme takového soupeře doma porazili. V úterý na domácím ledě ukázali sílu. Je to mužstvo, které je v čele švédské ligy a tu kvalitu má úžasnou," uvedl Rulík na webu litvínovského klubu.

Ačkoliv v extralize se Litvínov převážně trápí, na mezinárodním poli si vedl dobře. Základní skupinu vyhrál po čtyřech vítězstvích, proti Vídni v úvodním kole play off vydřel postup v prodloužení a poté doma zaskočil Frölundu.

"Vypadli jsme v této fázi a myslím, že to je takový odraz naší formy v sezóně. Do Ligy mistrů jsme vstoupili nad očekávání dobře a celkově myslím, že jsme určitě neudělali ostudu. Ale na to, abychom přes švédského soupeře z popředí ligové tabulky postoupili, to bylo nad naše síly. I kdybychom podali lepší výkon," řekl Rulík.

Soutěž má přínos

Postupové šance možná částečně snížilo i náročné cestování. "Frölunda přiletěla v neděli a hráli s námi v úterý. My jsme museli cestovat v den zápasu. Ale na takové věci se nechci vůbec vymlouvat. Máme možnosti, jaké máme. Tudíž nemůžeme cestovat o den dříve, protože to stojí peníze. Tohle nerozhodlo," prohlásil Rulík. "Rozhodlo to, že soupeř má daleko lepší pohyb a vše, co s tím souvisí," dodal padesátiletý kouč.

Obnovenou Ligu mistrů bere pozitivně. "Myslím, že to má přínos. Jednoznačně si myslím, že to je dobrá soutěž. A že by se mělo udělat hodně pro to, aby soutěž nebyla v situaci, kdy na to kluby doplácí finančně. Myslím, že ta klubová konfrontace je nesmírně důležitá," prohlásil Rulík.

"Měli bychom si z té soutěže vzít inspiraci do budoucna, ale mám obavu, že k tomu nedojde. Pro Litvínov to asi nebude mít ten efekt, co by to mohlo mít," lituje Rulík. "Protože finance rozhodují a v tomto ohledu jsme daleko za mužstvy, jako je Frölunda," dodal kouč.

Reklama

Související témata: