Hlavní obsah

Hokejisty na mistrovství světa neposílí ani obránce Kuba

PRAHA

Ani obránce Filip Kuba neposílí hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v Moskvě. Stejně jako jeho spoluhráč Václav Prospal neprošel v týmu Tampa Bay Lightning povinnou výstupní zdravotní prohlídkou. Zámořský klub o tom v úterý faxem informoval představitele českého svazu.

Článek

Třicetiletý světový šampión z Německa 2001 se stal stejně jako Prospal zařadil do početné skupiny českých hokejistů působících za Atlantikem, kteří nedostali od svých zaměstnavatelů souhlas odcestovat do Ruska. Kouč Alois Hadamczik již předtím musel oželet například pomoc Martina Havláta, Františka Kaberleho, Josefa Vašíčka, Milana Hejduka, Aleše Hemského či Jana Hejdy.

Kuba odehrál v letošní sezóně za Tampu 81 zápasů v základní části soutěže, v kterých nasbíral 37 kanadských bodů za patnáct branek a 22 asistencí. V šesti duelech play-off poté rodák z Ostravy vstřelil jeden gól a na další čtyři přihrál. Účastník olympijských her v Turíně přišel ze zdravotních důvodů o start i na světových šampionátech v letech 2004 a 2006.

Hadamczik tak má aktuálně k dispozici 26 hokejistů. Poté, co se ve středu k týmu připojí Marek Židlický, vyřadí kouč z kádru jednoho obránce. Teoreticky však mohou mužstvo ještě posílit útočník Martin Erat a bek Roman Hamrlík.

Reklama

Související témata: