Hlavní obsah

Vrbata: Musíme si ještě zvyknout na odlišný styl

Je jedním ze zámořských hráčů, kteří mají místo na mistrovství světa v Kanadě jisté. Útočník Radim Vrbata zářil v letošní sezóně kanadskoamerické NHL v dresu Phoenixu a měl by být oporou i národního týmu. Ve čtvrtek nastoupil v zápase libereckého turnaje ČP Cup proti Švédsku a vypracoval si několik příležitostí. "Přišlo mi, že se tady docela dost fauluje," překvapilo Vrbatu po zápase.

Článek

Jaké máte pocity z prvního zápasu v reprezentaci v letošní sezóně?

Po tom týdnu nebruslení se dalo očekávat, že to nebude ideální. Ale snad se to bude jen zlepšovat.

Jak se vám hrálo s dalšími hráči ze zámoří Hanzalem a Kotalíkem?

S Martinem jsem hrál letos ve Phoenixu a s Alešem Kotalíkem kdysi v Liberci . Spíš jde o herní systémy. V národním týmu se samozřejmě hraje trochu jinak než v klubu NHL. Na to si musíme ještě zvyknout.

Bylo něco, co vás v zápase se Švédy překvapilo?

Přišlo mi, že se tady v Evropě docela fauluje.

Jak se mužstvo vyrovnalo se zprávou, že nepřijede David Výborný?

Každý ví, že je to pan hráč a v národním týmu toho spoustu odehrál. Takový hráč se ani nedá nahradit. O to víc musíme hrát týmově a snažit se to zvládnout i bez něj.

Sledujete dění v NHL ohledně dalších hráčů, kteří by mohli reprezentaci posílit?

Já osobně se spíš soustředím na sebe, abych se dostal do herní pohody a připravil se na mistrovství světa. Ale samozřejmě se podíváme každé ráno na výsledky, jak se v NHL hrálo. Jenže na druhou stranu ani nevíme, jak na tom kluci jsou a jestli vůbec přijedou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.