Hlavní obsah

Straka zažil stejně jako v loňském roce reprezentační zklamání

PRAHA

Hokejista Josef Straka byl stejně jako v loňském roce i letos vyřazen z reprezentačního kádru pro světový šampionát, který hostí kanadská města Quebec a Halifax. Hráč ruského Severstalu Čerepovec přijal rozhodnutí trenéra Aloise Hadamczika v klidu, ale zklamání bylo na třicetiletém forvardovi i přes sluneční brýle patrné. "Je to sport, může tam hrát jen 23 lidí," řekl Straka po čtvrtečním tréninku.

Článek

"Hráčů na útok tam má víc a já mám více ofenzivních schopností, takže by mne tolik nevyužil," přiblížil Josef Straka bezprostřední slova kouče Aloise Hadamczika, že na mistrovství světa v Kanadě s klubem neodletí.

Český tým odcestuje v pátek dopoledne na přípravný kemp do Montrealu, kde se k týmu připojí Patrik Eliáš, Martin Erat, Tomáš Fleischmann a David Krejčí. "Mně by to zase nevadilo. Být týden v Kanadě není tak špatné," zalitoval Straka, že se alespoň do Montrealu nepodívá.

Nezanevře zkušený forvard na reprezentaci, když se už podruhé nevešel do užší nominace pro MS? "Je to hodně daleko. Mám před sebou léto a chci si odpočinout od hokeje," odmítl spekulovat autor dvou branek z posledního turnaje EHT České pojišťovny Cupu.

"Určitě jsme to neplánoval, ale aspoň budu moct jít v neděli na Bohemku," prozradil své plány bývalý hráč Litvínova a Plzně, kde strávil většinu své kariéry. V reprezenatčním dresu odehrál sedmatřicet utkání, v nichž si připsal pětadvacet kandských bodů za devět gólů a šestnáct asistencí.

Reklama

Související témata: