Hlavní obsah

V nominaci českých hokejistů nahradil Červenku Kůrka

PRAHA

Slávistický hokejový útočník Roman Červenka se kvůli přetrvávajícím problémům s ramenem nezúčastní LG Hockey Games v Praze a ve Stockholmu. Na třetím dílu Euro Hockey Tour nahradí druhého nejproduktivnějšího hráče extraligy českobudějovický Tomáš Kůrka. Informoval o tom dnes tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Pavel Bárta.

Článek

Kouč Vladimír Růžička musel sáhnout už k třetí změně. Pro nemoc se totiž omluvili hvězdný Jaromír Jágr i jeho spoluhráč z Omsku Jakub Klepiš. Jejich místa zaujali Petr Kumstát z Karlových Varů a Václav Nedorost z Liberce.

Sedmadvacetiletý Kůrka, který je s 28 body za 16 branek a 12 asistencí z 45 utkání nejproduktivnějším hráčem Mountfieldu, loni na turnaji ve Stockholmu v národním týmu debutoval a bude mít možnost rozšířit tehdejší tři starty. Při Červenkových problémech nebude moci Růžička využít spolupráci nejproduktivnějšího dua extraligy, které tvoří s Jaroslavem Bednářem.

Český národní tým se sejde v úterý v podvečer v pražské O2 Aréně. O dva dny později se Růžičkovi svěřenci v Praze utkají v úvodním zápase turnaje s Finskem. V pátek poté odletí do Stockholmu, kde je v sobotu čeká duel domácím výběrem a v neděli nastoupí proti Rusku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.