Hlavní obsah

Dřeli jsme jako koně, teď to můžeme hodit do koše, litoval Štěpánek

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Smutek, smutek. Byl vyhlášen nejlepším českým hráčem utkání, spokojenost byste u něj ale marně hledali. Brankář Jakub Štěpánek těžko kousal porážku od Švédska. Dva góly obdržel během 22 sekund. K tomu měl debatu i s rozhodčím po "pohlazení" soupeřovou holí. Neuspěl. Stejně jako český tým v zahajovacím utkání Karjala Cupu. Rozhodlo osm minut třetí třetiny. „Dřeli jsme jako koně, teď to můžeme zahodit do koše,“ přiznal gólman po prvním utkání sezóny.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Jakub Štěpánek zasahuje proti Švédovi Thornbergovi.

Článek

Před druhou inkasovanou brankou vás trefila hokejka švédského hráče, co se přesně stalo? Vyrazil jsem střelu, potom šel puk nade mě. A jak puk padal, tak jejich hráč to chtěl trefit, ale trefil mě přímo do hlavy, přímo do mřížky. Potom to dorazili.

Potom jste debatoval s rozhodčím, jak reagoval? Nijak. Já jsem mu řekl to, co říkám vám. On je kroutil hlavou. Co k tomu mám říct.

Byl to rozhodující moment utkání? Nebyl, ten gól byl na 3:2. Potom jsme šli do tří, a bohužel jsme dostali další gól v pěti proti čtyřem. Dřeli jsme jak koně, neměli jsme tu být se svěšenými hlavami, měli jsme si užívat s fanoušky.

Rozhodil vás zásah hokejkou? Ne. Vím, že se to na to teď bude svádět, ale nejsem sám na ledě. Já góly dostávám, ale většinou nás je šest na ledě...bohužel.

Přitom šance jste měli, diváci se bavili, mrzí porážka o to více? Lidi se bavili, já jsem se bavil, chytal jsem slušně. Vedli jsme tři jedna ve třetí třetině, zápas měl dopadnout jinak.

Ondřej Němec (vpravo) atakuje Švéda Fredrika Warga před českou brankou střeženou Jakubem Štěpánkem.foto: ČTK/David Veis  

Jsou hlavní příčinou porážky fauly a následná vyloučení?

To je hokej, fauly byly, jsou a budou. Samozřejmě bychom neměli faulovat, ale to se stává.

Vyčítáte si nějaký obdržený gól? Určitě čtvrtý, mohl jsem se více přitlačit k tyčce. Jinak některé góly pro ně byly šťastnější.

I přesto vás lidi povzbuzovali celý zápas. Super, super, super. Musíme poděkovat, jsem rád, že byla plná hala, fanoušci fandili až do konce. I po závěrečném hvizdu skandovali sympaticky.

Co vidíte na utkání kladného i přes porážku? Pozitivní je, že jsme vedli, mohli jsme vyhrát. Měli jsme mít tři body a mít úsměv od ucha k uchu.

Rychle jste přišli o vedení, může vás toto poznamenat do dalších utkání? Není to příjemné, ale hokej se hraje šedesát minut, potom se spočítají góly a vidí se, kdo vyhrál. Uvidíme v dalších zápasech, zítra cestujeme do Finska, trochu si odpočineme.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko