Hlavní obsah

Rusko vždy budí pozornost. Kluci to nedramatizují, v kabině není napětí, říká Hadamczik

BRNO

Rusko, druhý soupeř národního týmu na Českých hokejových hrách. Sok, který vždy budil a budí zvýšený zájem fanoušků. Ale také hráčů, vždyť polovina českých reprezentantů hraje v Kontinentální lize. Dnes se budou moci od 14 hodin s rivaly opět potkat. Nyní v dresech Česka a Ruska v Brně. Souboj úřadujících mistrů světa proti vítězům letošního podniku Euro Hockey Tour.

Foto: Grigory Dukor , Reuters

Trenér Vjačeslav Bykov na střídačce. V této sezóně ruský tým třikrát porazil české mužstvo na Euro Hockey Tour.

Článek

„Rusové mají silný tým, mají spoustu hráčů z NHL doma, hrají celý rok na velkém hřišti. Je to země, která má velký výběr hráčů. Je to dobré mužstvo, které je založeno na výborném pohybu a hlavně na útočné činnosti,“ hodnotí před zápasem ruský výběr trenér Alois Hadamczik.

S tímto sokem se dohrávají více souboje, na ledě je více adrenalinu. Tento soupeř patří mezi nejatraktivnější mezi fanoušky. Což přiznal několikrát i Vladimír Růžička, který vedl národní tým před současným koučem.

„Zápasy s Rusama jsou vždycky vyhecované, pořád zkoušejí nějaké věci. Rusové si musejí uvědomit, že naši hráči se jich nebojí,“ řekl Růžička například před dvěma lety po utkání, ve kterém rozhodčí udělili 150 trestných minut.

V předchozích třech utkáních probíhající evropské tour mezi těmito soupeři rozhodčí udělili třiačtyřicet dvouminutových trestů. Co se týče výsledků, tak hráči vedení Vjačeslavem Bykovem pokaždé vyhráli a mají skóre 10:4.

Naši kluci zápas s Ruskem nedramatizují, řekl Hadamczik

„Musíme je dobře pokrýt, když jsou pod tlakem, tak chybují,“ předkládá možnou strategii Hadamczik, který ale odmítá, že by hráči k sobotnímu utkání přistupovali s vyšší tepovou frekvencí než je zdrávo. „Neřekl bych, že naši kluci jsou více vyhecovaní. Oni tohle nějak nedramatizují, dávají tomu volný průběh, v kabině není větší napětí,“ říká trenér, kterému půjde především o předvedenou hru. Podle výkonů se bude totiž rodit sestava pro mistrovství světa.

V brance dnes nastoupí opět Ondřej Pavelec, zahrají si i útočníci Petr Vampola, Jakub Klepiš a Michal Vondrka. Jako třináctý útočník bude připraven Petr Koukal. Chybět bude tentokrát Petr Vrána a volno dostanou Milan Michálek a Martin Havlát. Obranné dvojice by měly nastoupit ve stejném složení jako ve čtvrtek proti Finsku.

Půjde o hodně, ale i přesto si trenér Hadamczik užije fanoušků v brněnské hale Rondo. „Atmosféra je k závidění, diváci jako v Brně to se těžko hledá. Hala je takový stánek, že vás vtáhne do hry, je to nádherný pocit. Diváci ve čtvrtek přišli, ale oni se nepřišli jen dívat, fandili, měli v hledišti velké nasazení. Oni bojovali v hledišti, hráči na place,“ děkoval Hadamczik.

Pravděpodobná sestava českého týmu proti Rusku
Pavelec - K. Rachůnek, Škoula, Němec, Čáslava, Martínek, Krajíček, Nakládal, Mojžíš - Jágr, Červenka, Průcha - Voráček, Marek, Rolinek - Klepiš, Vampola, Vondrka - M. Růžička, Novotný, Hubáček - Koukal.

Reklama

Související témata: