Hlavní obsah

Lener si pro přípravu vybral pět finalistů extraligy

KARLOVY VARY

Pět hokejistů, kteří hráli v letošním finále extraligy, bude mít možnost utkat se o účast v sestavě pro blížící se mistrovství světa. Kouč národního týmu Slavomír Lener v neděli v Karlových Varech oznámil, že se rozhodl pozvat právě pět hráčů.

Foto: Novinky s použitím PRÁVO

Trenér Slavomír Lener

Článek

Prosadit se do sestavy budou mít hokejisté možnost ve třech přípravných duelech, které národní mužstvo sehraje. Z finálové dvojice Zlín - Slavia si Lener vybral zlínského útočníka Jaroslava Balaštíka a čtyři sešívané - útočníky Jakuba Klepiše, Josefa Beránka, Michala Supa a obránce Jana Nováka. Z pětice finalistů byl v sobotu v Karlových Varech přítomen jen Klepiš, ostatní se k mužstvu připojí v pondělí.

Otazník visí nad účastí útočníka Sparty Martina Chabady, kterého trápí záda. Ve Varech nebyli ani nemocní Hlinka a Divíšek, ti by se však měli v nejbližší době uzdravit.

Z krajánků ze zámořské NHL má Lener prozatím k dispozici Výborného, Špačka, Hlaváče, Melichara, Krafta a Hemského. V nejbližší době by se k reprezentačnímu áčku měli připojit i Straka a Jágr, který v neděli přiletěl do Prahy. Oba však určitě nenastoupí proti Francii. Zbývající dva přípravné duely s Ruskem v Ostravě a Kanadou v Praze by již odehrát měli.

Ve hře o účast na mistrovství světa je podle Lenera v tuto chvíli asi 35 hokejistů. Definitivní soupiska nebude známa dříve než 22. dubna, tedy dva dny před zahájením šampionátu.

Reklama